Manisa'nın Yunusemre ilçesi Polinas Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulan özel sınıfta 15 arkadaşıyla eğitim gören Deniz Ünsal, sınıfında tek mezun olan öğrenci oldu. Ünsal, okulda mezuniyet hakkını kazanan 162 arkadaşı ile birlikte diplomalarını coşkulu törenle aldı. Okul müdürü İhsan Pekzorlu, müdür yardımcısı Selime Çolak, Hilal Akgül, müzik öğretmeni Sezgi Yenigün Koç, edebiyat öğretmeni Müşerref Erdoğan, inşaat öğretmeni Zeynep Yılmaz, halkoyunları öğretmeni Zeynep Moralı, öğretmenlerinden oluşan ekibin özenle hazırladığı mezuniyet törenine 162 öğrencinin velileri katıldı.
15 özel öğrenciden biri olan 21 yaşındaki Ünsal bu dönemde mezun olan tek öğrenci olunca arkadaşları onu omuzlarına alarak kutlama yaptı. Ünsal'a diplomasını öğretmenleri Derviş Özgür ve Ümit Karakaş verdi.
Deniz Ünsal, diploma ve mezuniyet coşkusunu 21 yıllık hayatında kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan eğitimci annesi Nihal Ünsal ve Gazeteci babası Ahmet Ünsal'a sarılarak yaşarken, annesi Nihal Ünsal ve anneannesi Nuran Güleşçi ile pistte oynadı.
Ünsal'ın öğretmeni Derviş Özgür, 'Deniz gerçekten çok özel bir öğrenci. Onunla yolculuğumuz ortaokul dönenimde başladı ve 8 yıldır birlikteyiz. Hayatla barışık olmasını ve okuma azmini takdir ediyorum' dedi.
Ünsal'ın annesi Nihal Ünsal da 'Deniz'in hayatı, yaşadıklarıyla aslında filmlere konu olabilir. 8 yaşında geçirdiği bir dizi ameliyatlar sonrasında ilk adımı attı. Sonrasında havuz hayatıyla tanışarak katıldığı şampiyonlarda birçok madalya elde etti. Bugünlere geldiğine hep şükrediyoruz' diye konuştu.
Deniz Ünsal'ın anneannesi Nuran Güleşçi de duygularını şu sözlerle dile getirdi: 'Dünyaya geldiği gün doktorlar 'Allah'tan ümit kesilmez eğer hayata bağlanırsa bunu olağanüstü olarak nitelendirebiliriz. Sizler yine her türlü sonuca kendinizi hazırlıklı kılın' demişlerdir. O günden sonra zorlukları bir bir aştı. Önce 8 yaşında geçirdiği bir dizi ameliyat sonrasında ilk adımı attı. Sonras havuz hayatıyla tanışarak katıldığı şampiyonlarda birçok madalya ile tanıştı. Bu günlere geldiğine çok şükrediyoruz.'

Doğduğunda ‘yaşaması mümkün değil’ dendi, bugün 21 yaşında