Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kazım Karabekir Ortaokulu Okul Müdürü Serkan Yazar, Aile Birliği BaşkanıMeryem Kanpara, Beden Eğitimi Öğretmeni Halim Bayram ve okulun kız basketbol takımı oyuncularını makamında konuk etti. Okulda yer alan 505 öğrencinin 250 öğrencisinin aktif şekilde spor yaptığı bilgisini alan Başkan Karaosmanoğlu, spor okullarına giden öğrencilerin iki yıl gibi bir sürede önce basketbol branşında Kocaeli birincisi daha sonra bölge birincisi olmalarını takdirle karşılayarak kız öğrencilerin elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.
Türkiye yarı finallerine katılan ve Türkiye de ilk 10 takım arasına girmeyi başaranİzmit Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerinin yakaladıkları başarının tesadüf olmadığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Bu başarı çocuklarımızın azmi ve çalışkanlığıyla olmuştur. Ancak Büyükşehir Belediyesi olarak Ücretsiz Spor Okulları ile öğrencilerimize sunduğumuz bu imkânlar bu başarıya katkı sunmuştur' dedi.
250 Öğrencinin ulaşımı ve antrenör noktasında katkı vererek öğrencilerinin spor yapmasına destek verdiği için Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür eden İzmit Kazım Karabekir Ortaokulu Okul Müdürü Serkan Yazar, 'Okulumuz için çok önemli projeyi hayata geçirdiniz. Bu sayede öğrencilerimiz hem spor yapıyor hem de derslerine daha iyi odaklanıyorlar' ifadelerini sarf etti. Ücretsiz Spor Okulları'nın çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, 'Bu projemiz meyvelerini veriyor. Hem öğrencilerimiz sağlıklı yaşamanın temelini kazanıyorlar hem de sportif alanda başarı yakalıyorlar' diye konuştu.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Ücretsiz Spor Okulları meyvelerini veriyor