Şişli Belediyesi'nin ev sahipliğinde Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen En Roman Dostu Belediye Başkanı Ödül Törenine Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen de katıldı. Canik Belediyesi'nin Roman vatandaşlar için yaptığı çalışmaların anlatıldığı ve beğeni kazandığı programda, ödülü Başkan Osman Genç adına Başkan Yardımcısı Alican Usta aldı.

ÖDÜL ALMA İÇİN YAPMADIK

Ödül töreninde konuşan Usta, "Başkanımız Osman Genç 2017 yılının En Roman Dostu Belediye Başkanı seçildi. Bu bizim için büyük bir onur kaynağı oldu. Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nda ödülü bir bakıma tüm Roman kardeşlerimiz ve Canik halkı adına aldık. Roman kardeşlerimize yönelik yaptığımız çalışmalar bir proje veya anlık bir çalışma değildir. Aksine bu bölgede yapılan çalışmalar kalıcı değişimler ve sürekli bir gelişim oluşturacak büyük projelerdedir. Yani biz ödül almak için bir çalışma yapmadık, yaptığımız çalışmalar ödüle layık görüldü" dedi.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Roman mahallelerine önemli yatırımlar yaptıklarına da dikkat çeken Usta, "Roman kardeşlerimizin yaşadıkları yerlerde yaptığımız alt yapı ve üst yapı değişimleri, Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi ile tüm evlerin boyanması, bakımının yapılması ve yenilenmesi, Karadeniz'in en büyük kültür merkezinin Roman kardeşlerimizin yaşadığı mahalleye yapılması bu çalışmalardan bazıları. Son iki yıl içerisinde Romanlara yönelik 3 Avrupa Birliği Projesi yürüttük. Romanların eğitimi, istihdamı ve gelişimlerine yönelik eğitimleri hayata geçirdik" diye konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK

Roman vatandaşları ayrımcılık yapmadan kucakladıklarını dile getiren Usta, "Belediyemize personel alaşımlarında onlara pozitif ayrımcılık yaptık. Bu tür çalışmalarımızdan daha da bahsedilebilir ama kısacası biz bu ödülü fazlası ile hak ettiğimize inanıyoruz. Her türlü ayrımcılığa karşı bir belediye olarak, bu programda emeği geçen herkese ve bizleri ağırlayan Şişli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.