Sarpi İnşaat ve Soffa Peyzaj, oluşturduğu mini bahçeler ile stresten bunalan insanlara nefes aldırıyor. Firma sahibi Füsun Yurttürk Gedikli, "Bahçe market, yapı market ve proje ofisi olarak değerlendirdiğimiz yeni dükkanımızı Lovelet Outlet AVM'de açtık. Bahçe aksesuarı olarak saksı ve mini bahçe konusunda çalışıyoruz. Şehir ve iş hayatından bunalan insanlara nefes almaları için özel ürünler yapıyoruz" diye konuştu.

WORKSHOP DÜZENLİYORUZ

1998 yılından beri Samsun ve bölgede peyzaj mimarı olarak görev yaptığını söyleyen Gedikli, "Dış mekan süs bitkileri için birlikte çalıştığımız çözüm ortaklarımız var. Teraryum ve mini bahçeler yapıyoruz. Nasıl tasarlanacağı, nasıl yapılacağı üzerine workshop düzenliyoruz. İşyerlerinde yeşil alanları artırmak istiyoruz. Günün stresinden kaçabilmek için oluşturduğumuz mini bahçelerde, havuzlar, evler oluşturabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

YAŞAM ENERJİSİ VERİYOR

İnşaat malzemeleri satışı ve uygulamaları yaptıklarını da belirten Gedikli, "Işıklar Yapı'nın bölge temsilcisiyiz. Dış mekan karo çiçeklik imalatı yapıyoruz. Doğal ve granit taşlar, plak taşlar, bordürler, andezit taşı ve peyzajda çok kullanılan dolomit taşı gibi dekoratif ürünlerimiz mevcut. Küçük bahçe aksesuarları yapıyoruz. Skulent ve kaktüslere ağırlık veriyoruz. Bakımı zor olmayan mini bahçeler, bakarken zevk veren ve insana yaşam enerjisi veren detaylar" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR