Vali Pehlivan, Bayburt Üniversitesi 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumun Bayburt Üniversitesi başta olmak üzere ilimiz için hayırlı olmasını temenni etti ve Bayburt Üniversitesi'nin kuruluşunun 10.yıldönümünü kutladı. Üniversitesinin başarı merdivenlerini hızla tırmandığını ve bu başarısını artarak devam ettireceğine inandığını belirten Vali Pehlivan, toplumun tüm kesimleriyle yakın ilişkide olmasının üniversitenin şehir bütünleşmesini pekiştirdiğini belirtti.
Vali Pehlivan, ISABMER sempozyumu ve benzeri etkinliklerin bu anlamıyla önemli işleve sahip olduğunu kaydettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'İktisat Bilimi temelde sınırsız insan ihtiyaçlarının kıt kaynaklarla nasıl karşılanacağını inceler. Artık iktisat biliminin varsayım ve teorileri önceki dönemlere göre reel hayata daha fazla pratik çözümler, öneriler sunuyor. İnsan yaşamı bu kıt kaynaklardan daha fazla faydalanma, bu kaynakların daha fazlasına sahip olma mücadelesiyle ilerliyor. Geçmişte böyleydi, bugün de böyle. İnsanoğlunun tüketim ve biriktirme alışkanlığı başka hiçbir canlıda olmayan bir durum. Hayvanlar boğaz tokluğuna yaşarken insanoğlunun talepleri sınırsız. Bireylerin bu tutumu tarihsel süreç içinde giderek devletlerin tutumuna dönüşmüş ve dünya üzerindeki sınırlı kaynaklara sahip olma savaşı bugünlere kadar artarak devam etmiştir. İşte bütün bu ve benzeri konulara, işletme, idare ve iktisat penceresinden bakılması, irdelenmesi, değerlendirilmesi ve önerilerin ortaya konulması bakımından bu gibi sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Bütün katılımcı akademisyenlere İlimize hoş geldiniz diyor, bu organizasyonun başarılı sonuçlar getirmesini diliyorum' dedi.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise 2008 yılında kurulan Bayburt Üniversitesi'nin 10 yılı geride bıraktığını ve sempozyum ile birlikte 10. Yıl kutlamalarına başlandığını bildirdi. Rektör Coşkun, üniversitenin gelişim sürecinden bahsederek, 'Üniversitenin ilk kuruluş aşamasında yer alan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bugün 100'ü aşkın İİBF arasından performansa dayalı bir ölçüme göre 9'uncu sıraya yükselmiş durumda. Bu başarıda emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sempozyumumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve diğer paydaşlarımıza bu sempozyuma vermiş olduğu katkılar dolayısıyla sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.
Belediye Başkanı Mete Memiş ile Bayburt Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Bener Güngör de sempozyum açılışında birer konuşma yaparak düşüncülerini belirttiler.
15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış oturumuna Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Uluslarası Uygulamalı Yönetim, İşletme ve Ekonomik Araştırmalar Sempozyumu Cuma günü gerçekleştirilecek Eğitim -İş Güvenliği başlıklı oturumun ardından sona erecek.

Vali Pehlivan “ISABMER” açılış oturumuna katıldı