Samsun VM Medical Park Hastanesi, yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Hastaneye bağlı Tüp Bebek Merkezi'nin son 3 yılda tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi yaptığı 200'e yakın aile, Sheraton Grand Otel'de düzenlenen kahvaltıda buluştu.

940 AİLE ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Etkinlik hakkında bilgi veren Tüp Bebek Merkezi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Alper, "Prof. Dr. Mehmet Çetinkaya ve Op. Dr. Muhterem Akdeniz ile birlikte merkezimizde hizmet veriyoruz. Anneler Günü vesilesiyle, hastanemizde son 3 yılda tüp bebek tedavisiyle bebek sahibi olan ailelerle buluştuk. Bugüne kadar 940 aileyi tüp bebek tedavisi ile mutlu ettik. Bugün için yaklaşık 240 aileyi çağırdık" ifadelerini kullandı.

YAŞ İLERLEDİKÇE ZORLAŞIYOR

Tüp bebek yönteminin pahalı bir tedavi olduğunu söyleyen Alper, "Tüp bebekte dünyada başarı oranı yüzde 40-60 arasında, ülkemizde de bu seviyelerde. Anne adayının yaşı ilerledikçe tedavinin işe yarama ihtimali düşüyor. Keşke her isteyen kişi çocuk sahibi olabilse ancak bu durum dünyanın hiçbir yerinde yok. Can verici veya can alıcı değiliz, bugüne kadar tüp bebek tedavisi uygulayıp çocuk sahibi yapamadığımız ailelerden helallik istiyoruz. Birçok malzeme tek kullanımlık, o nedenle maliyeti yüksek bir sektör" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR