İzmit Belediyesi tarafından Kertil Tekke'de hıdrellez etkinliği düzenlendi. Bu sene 10. Su düzenlenen etkinlikte mehteran takımının gösterisiyle Tasavvuf Müziği, Kur' anı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif okundu. Hıdırellez etkinliğine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Karagöz, belediye meclis üyeleri, Ak Parti ilçe kadın kolları yöneticileri, mahalle muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşlara helva ikramında bulunulan etkinlikte konuşan Başkan Doğan, 'Allah tüm milletimizi huzur içerisinde nice Hıdırellezlere kavuşturmayı nasip etsin. Hıdırellez baharın işaretidir, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğin, sevincin heyecanın da yaşandığı bir süreçtir. Türk kültüründe önemli bir dönemdir. Bunu Kertil Tekke bölgemizde sizlerin katılımıyla kutlamaya çalışıyoruz. Bu akşam manevi dünyamızı güçlendirecek güzel bir etkinlik yapıyoruz' dedi.
'İlk belediye başkanı seçildiğimde bu bölgeye geldiğimde bir harabe görünümü vardı' ifadelerini kullanan Doğan, 'Bugün dünden daha iyi durumdayız. Daha güzel bir çevremiz, parkımız, oyun alanlarımız, muhtarlığımız var. Şehrimiz her geçen gün artan nüfusuna rağmen çok güzel gelişmeleri beraberinde getiriyor. Sizlere daha güzel daha yeşil bir İzmit için çalışıyoruz. Hastanelerimiz daha iyi durumda. Okullarımıza ciddi destekler veriyoruz. Yavrularımız için elimizden gelen desteği veriyoruz. Dünden daha iyiyiz. Ama yetmez, şehrimiz de ülkemiz de dünden daha iyi olmalı. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Bu vatanı bize emanet eden Malazgirt'ten bu yana, Çanakkale'deki kahramanlarımızı, Kurtuluş Savaşı'nda başta Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fedakarlıklarını, 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, Afrin, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndaki şehitlerimize, emeği geçenlere vefamızı çok çalışarak gösterebiliriz' diye konuştu.

İzmit’te Hıdırellez coşkusu