Programın açılış konuşmasını yapan Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ilçemizde gerekli çalışmalar yapılarak, başkanlığımda koordinasyon kurulu oluşturularak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşılması için muhtarlarımız, din görevlilerimiz ve okul müdürlerimiz ile gerekli toplantıları yaparak çalışmalarımıza başladık. İlçemizde 38 kurs merkezinde 320 kursiyerimize ulaşıldı ve okuma yazma kursuna kayıt oldular. Kurslarımızda vatandaşlarımızı ziyaret ederek onların okuma heyecanlarını ve okuma azimlerini yerinde gördük. Okuryazarlık seferberliği kapsamında görev alan herkese teşekkür ederim' dedi.
'Kendimi 18 yaşında hissediyorum'
Programda kursiyerler adına bir konuşma yapan Haydar Tuna İlkokulunda açılan kursta okuma yazma öğrenen 70 yaşındaki Halime Yıldırım, '70 yaşındayım. Ben küçükken Eskişehir'den buraya taşındım ve yaşıtlarından büyük olduğum için babam beni okumaya yollamadı. Senelerdir üzüntü içerisindeydim. Hatta babama hakkımı helal etmiyordum. Bu kampanyayı duyunca çok mutlu oldum. Hemen kayıt oldum. Şimdi hem okuyorum, hem de yazıyorum. Dünyam değişti. Gazete okuyorum zevkle televizyon seyrediyorum. Hastaneye gittiğimde doktorumun ismini bulabiliyorum. Artık babama olan kızgınlığım da geçmiş olarak babama karşı haklarımı helal ediyorum. Kursa başladığımda bana güldüler, ben hiç aldırmadım. Ölürsem 70 yaşında okumayı öğrendi derler bana. Kendimi şimdi 18 yaşında gibi hissediyorum. Bu kursun ikincisine sınıfça tekrar katılmak istiyoruz ve bu kampanyanın açılmasında sebep olan Cumhurbaşkanımıza ve eşine tüm kurs arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ne mutlu okuyana. Öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum. İyi ki varlar. Okumak çok güzel ve okumanızı tavsiye ediyorum' dedi.
Halime Yıldırım'ın konuşması protokol ve katılımcılardan büyük alkış alırken, programda okuryazarlık seferberliği kapsamında kursiyerlere belgeleri etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Programa; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutan Vekili İkmal Yüzbaşı Aycihan Sevgili, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, kurum müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, din görevlileri, muhtarlar, kurslarda görevli öğretmenler ve kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okuryazarlık Seferberliği Projesinde kursa katılanlara sertifika