Proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedeflendi.
Bu kapsamda; Vali Rahmi Doğan'ın talimatları ile Kars Merkez, Kağızman ve Susuz ilçelerinden 101 öğrenci, 7 öğretmen, 1 kafile başkanı eşliğinde 108 kişilik grup, Vali Yardımcısı Zafer Yiğit, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Osman Urlunç, Ali Beyazoğlu'nun katılımları ile Kars Harakani Havalimanı'ndan İstanbul'a uğurlandı. Kars Valiliği tarafından sağlanan araçlar ile Sakarya iline ulaşıldı.
Sakarya ilinde öğrenciler Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince karşılanıp proje kapsamında konaklamanın sağlanacağı otele yerleştirildi.
Öğrenciler sırasıyla Sapanca, Taraklı, Karasu ilçeleri başta olmak üzere Sakarya'nın tarihi ve turistik mekanlarını görme imkanı bulacak.

“Biz Anadoluyuz” projesiyle Karslı öğrenciler Sakarya’da