Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı görevini sürdürdürken Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili aday adayı olan Hayati Tosun, CHP Samsun il başkanlığında düzenlediği toplantıda aday adaylığını açıkladı.

SATA SATA BİTİREMEDİLER

Siyasete siyaset yapmak için girmediğini kaydeden Tosun, "Siyaseti meslek olarak da seçmeyeceğim. Siyaseti millet için, bilgi tabanlı olarak milletimize ve Samsun'a neler katabileceksek bunun için giriyorum. Siyaseti kavga haline dönüştürenler ülkeyi büyük bir sıkıntı içerisine soktular. Elde ne varsa hepsini satıyorlar. Atatürk'ün yaptıklarını sata sata bitiremediler. Biz şikayet etmek için bu göreve talip değiliz. Ben bir mühendisim, mühendisler çözüm üretirler. Mühendislerin siyasete değer katması lazım. O yüzden TMMOB'a bağlı meslek odalarından arkadaşlarımızla bu sürece girerken siyasetin kısır döngüsünden kurtulmasının zamanı gelindiği için siyasete el atmak zorunda kaldık" diye konuştu.

DOĞRUNUN SİYASETİ OLMAZ

Samsun'un tarım şehri olduğu halde yaşadığı problemlerin yanlış yönetimden olduğunu söyleyen Tosun, "Bugün net 700 milyon dolar ithalat yapıyoruz. Samsun limanına her gün canlı hayvan geliyor. 'Meslek odaları her zaman siyaset yapıyor' diye eleştirilir. Oysa bilgi temelli olarak konuşuruz, doğruyu söylemeyi siyaset olarak düşünüyorlarsa eğer, evet siyaset yapıyoruz. Yarın da yapacağız. Doğrunun siyaseti olmaz. Kim ne yapıyorsa Samsun'da da, ülkede de hesabını verecek" dedi.

Zerrin SOMUNCU