TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesi kapsamında Sofular Köyü Ortaokulu öğrencileri bilimsel çalışmalarını sergiledi. TÜBİTAK tarafından desteklenen 4006 Bilim Fuarı proje yürütücüsü fen bilimleri öğretmenleri, bu tür proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel düşüncelerini geliştirdiğini ve bu bilim fuarını geleneksel hale getireceklerini ifade ettiler.
Sofular Köyü Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları proje çalışmalarının sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını Pazarlar Kaymakamı Gürsel Temurci, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, ve İlçe Emniyet Amiri Müjdat Kılıç yaptılar.
Sofular Köyü muhtarlık binası önünde açılan fuarda, köydeki ortaokulda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı projeler büyüklerinin beğenisine sunuldu.
Fuarda, yarım akıllı tahta projenin yanı sıra Güneş enerjisi ile çalışan traktör, yükü yüzde 75 azaltan kaldıracın da aralarında olduğu çok sayıda proje yer aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, organizasyonda emeği geçen okul yönetimine, projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, bu gibi proje ve çalışmaların daha da ileriye taşınarak ilçeyi en iyi şekilde temsil etmesini temenni etti.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştiren Pazarlar Kaymakamı Gürsel Temurci, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce köy denilince akla bilimin gelmediğini, teknolojinin gelişmesi ile artık köylerin birer bilim merkezi haline geldiğini söyledi.
Bilim şenliklerinin köylere kadar inmesinin gurur verici olduğunu belirten Kaymakam Temurci, 'Artık günümüzde gelişen teknoloji milli eğitimimizdeki dönüşümü ortaya çıkarması bakımından önemli. Artık bilim şenlikleri köylerimize kadar indi. Hepimizin bunu desteklemesi gerekiyor. Çocuklarımızdaki bilim ışığını, bilgilerin açığa çıkması bakımından da hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Artık köylerimize kadar inen bilim şenliklerinden dolayı mutluyuz, gururluyuz, geleceğimiz adına da umutluyuz' dedi.(MB-EFE)

Köy okulunda "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"