Eğitim süresince katılımcılar ruhsal travma mağdurlarına müdahalede bulunabilmek için etkili ve yetkin bir donanıma sahip olma fırsatı yakaladılar. Olası deprem, sel gibi felaketler durumunda mağdurlara yapılacak ilk psikolojik müdahale için etkili tekniklerden biri olan EMDR yöntemi dört gün boyunca anlatıldı. Eğitim sonrası pratik uygulama fırsatı da bulan katılımcılar, daha önce hayatının herhangi bir döneminde travmatik veya acı verici bir olaya maruz kalmış kişilere EMDR yöntemini uygulayarak başarılı sonuçlar elde ettiler.
Mersin' de ilk kez düzenlenen EMDR eğitimi sonrası mutluluğunu dile getiren Psikiyatri Uzmanı Demirci, 'Mersin' de günümüzün etkili psikoterapi tekniklerinden biri haline gelen EMDR yöntemi eğitiminin düzenlenmesi için emeği geçen başta Kızılboğa Danışmanlık Merkezi ve Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.' şeklinde konuştu.
Dr. Demirci, 'Git gide daha da kalabalıklaşan dünyamızda önemli bir psikolojik sorun olarak karşımıza ruhsal travmalar artık bizim için sorun olmaktan çıkmaya başladı. Bunu da EMDR gibi gelişen yeni psikoterapi tekniklerine borçluyuz. İnanıyorum ki ilerleyen teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında bu konuda çok daha iyi yerlere geleceğiz. ''Varoluşun Geleceği'' sloganı ile yola çıktığımız bu süreçte daha da iyi olabilmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeliyiz. Günümüzün giderek ağırlaşan yaşam koşullarının üzerimizde oluşturduğu psikolojik baskıyı hafifletebilmenin en etkili yollarından biri elbette mesleğinde uzman kişilerce uygulanan psikiyatrik ve psikolojik tedavilerdir. Daha fazla kişiye dokunabilmek için yola çıktık. Dokundukça hafifleyen acıları gördükçe mutluluğumuz katlanarak artıyor. Daha az öfke, daha az acı, daha fazla gülümseyen yüzler görmek istiyoruz. Çünkü işte tam şu anda toplum olarak buna çok ihtiyacımız var. Geçmişi değiştiremeyiz fakat şimdiyi anlayabilir ve geleceğimizi aydınlatabiliriz' diye konuştu.