Silvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2018 yılsonu el emeği göz nuru sergisi açtı. Serginin açılışını Silvan Kaymakamı Adem Çelik ile eşi Ayşe Çelik yaptı. Sergiye, Emniyet Müdürü Yavuz Bülent, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Silvan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan, daire amirleri, kursiyerler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Silvan Halk Eğitim Müdürü Şükrü Güzel, 'Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak amacımız eğitimi 7'den 70'e her vatandaşımıza sunmak. Dönem başından beri 481 kurs ile 2 bin 449'u erkek, 5 bin 369'u bayan olmak üzere toplam 7 bin 518 kursiyere değişik kurslar verdik. Bu inançla yaptığımız çalışmalarla 3 yaşında olup, çocuk oyun odası sınıfındaki öğrenciden tutunda 65 yaşında olup, okuma-yazma kursumuza devam eden kursiyerimize kadar her yaş ve her seviyeden hemşerilerimize eğitim hizmeti sunduk. Sunmaya da devam edeceğiz. Bugün Burada 2018 yılına ait Dikiş, Nakış, Trikotaj, Kuaför, Bilgisayar, Halk Dansları, Folklor ve Wushu kurslarımızda eğitimlerini gören kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru olan çalışmalarının bulunduğu yılsonu sergimizin açılışını yapmış bulunmaktayız. Bu sergimiz bir hafta boyunca vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Emeği geçen tüm kursiyerlerimize başarılar dilerim' dedi.
Silvan Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen yılsonu sergisi etkinliklerinde Silvanlı gençlerden oluşan Roman dansları büyük ilgi görürken, çocuklardan oluşan minik mankenlerin oluşturduğu defile ise davetlilerden büyük alkış aldı.
Daha sonra çalınan davul-zurna eşliğinde Silvan kaymakamı Adem Çelik ile beraberindekiler folklor ekibiyle birlikte halay çekti.
Etkinlik sonrasında Kaymakam Adem Çelik ile Eşi Ayşe Çelik tarafından yıl sonu etkinliğinin açılış kurdelesinin kesti. Protokol daha sonra sergiyi gezdi.

Silvan HEM’de yılsonu sergisi