Gaziantep'in tatlı çeşitlerini şehrimize taşıyarak lezzet elçiliği yapan Gaziantep Fıstık Künefe, Samsunluları gerçek künefe lezzeti ile buluşturuyor. Gaziantep Fıstık Künefe, hizmete açtığı üçüncü şubesi ile de lezzet köprüleri oluşturmanın gurunu yaşıyor.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Gaziantep Fıstık Künefe'nin 3. şubesini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren işletme ortağı Hüseyin Semiz, 'Gaziantep Fıstık Künefe olarak lezzet elçiliği yapıyoruz. Samsun'da 3. şubemiz ile hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. İşletmemizin açılış kurdelesini Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak Taşçı ile birlikte kestik. Kendisinin hem açılışımıza katılmasından hem de tatlılarımızı çok beğenmesinden büyük mutluluk duyduk. Başta Başkanımız İshak Taşçı olmak üzere, açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz' dedi.

LEZZET ELÇİSİYİZ

Gaziantep Fıstık Künefe hakkında da açıklamalarda bulunan Semiz, 'İşletmemiz Gaziantep merkezli çalışmaktadır. Gaziantep baklavası, kadayıfı, künefesi, tatlı çeşitleri ve mutfak sunumları ile dünyada bir numara. Dünyanın gastronomi başkenti olan Gaziantep'in künefe ve tatlı çeşitlerini Samsun'a taşıyor, Gaziantep ve Samsun arasında lezzet elçiliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep Fıstık Künefe, Samsun'da kendi imalathanesinde eşsiz baklava ve künefe çeşitlerini üreten bir firmadır. Ürünlerimiz, Gaziantepli ustalarımız tarafından usulüne uygun olarak hazırlanmaktadır. Baklava grubumuz üretim firmamızdan şubelerimize dağıtım yapılmakta, künefe çeşitlerimiz ise sıcak yenmesi gerektiği için her şubemizin bünyesinde bizzat hazırlanmaktadır' şeklinde konuştu.

KÖZDE KÜNEFE KEYFİ

Gaziantep Fıstık Künefe Denizevleri şubesinin, köz ateşinde pişen künefenin eşsiz lezzetini Samsunlularla buluşturduğunu belirten işletme ortağı Yusuf Semiz ise, "Közde künefe, Gaziantep'e has bir yöntemdir. Köz ateşi, künefenin lezzetine lezzet katıyor. Türkiye'de birkaç ilde yapılan közde künefe, Karadeniz'de sadece Denizevleri şubemizde yapılmaktadır. Közde künefe de olduğu gibi diğer tatlı çeşitlerimizde de kullandığımız tüm malzemelerimizi Gaziantep'ten en doğal ve en taze haliyle getirtiyoruz. Gaziantepli profesyonel ustalarımız tarafından usulüne uygun hazırlanan tatlı çeşitlerimizi, günlük olarak en taze şekliyle müşterilerimize sunuyoruz' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Midye baklavayı Gaziantep'ten sonra Samsun'da ilk üreten işletme olduklarını vurgulayan Yusuf Semiz, Gaziantep Fıstık Künefe'ye özgü olan künefe çeşitleriyle de hizmet verdiklerini söyledi. Semiz, 'Midye baklavanın her biri ayrı yapılır. Baklava hamuru tek tek açılır. Bu tadı Gaziantep'ten sonra Samsun'da ilk defa biz ürettik. Türkiye'de ilk kez Gaziantep Fıstık Künefe'nin imal ettiği, bir tarafı katmer, diğer tarafı künefeden oluşan tatlı çeşidimizi müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Hem işletmemize özel tatlılarımız hem de Gaziantep yöresine uygun olarak hazırlanan tatlı çeşitlerimiz, müşterilerimizden büyük ilgi görüyor' ifadelerini kullandı.

KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞIZ

Yola çıkış felsefelerinin Gaziantep'te marka değeri olan ne varsa Samsun'a taşıyıp Samsunluların da istifa etmesini sağlamak olduğunu kaydeden Semiz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 'Gaziantep Fıstık Künefe, kısa vadedeki planlarının hepsini hayata geçirdi. Her bir şube yeni bir ekip gerektiriyor. Bu ekipleri Samsun'daki gençlerden oluşturuyoruz. Samsun'da bu işe becerisi olan gençler, baş ustamızın yanında eğitim alıyor. Uzun vadede usta olabilecek bir sürecin içerisine giriyorlar. Her yeni personelimiz bir zanaatkar adayı, bu mesleğin devamı adına bir kazanım. Birçok kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Bu anlamda da öncelikle Samsun sonraki dönemde de Karadeniz'e Gaziantep Fıstık Künefe markasının büyük bir katma değeri olacak.'

Mehtap YILDIZ