Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kocakır Yangın Gözetleme Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya; İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürü Murat Gül, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve komisyonu oluşturan diğer kamu kurum temsilcileri katıldı.
Orman yangınlarının önlenmesinde ve söndürülmesinde görevli olan kurumların yanı sıra vatandaşların da sorumlu olduğunu dile getiren Vali Çakacak, 'Orman yangınlarının önlenmesi olduğunda ise asgari zararla atlatılması hususunda kurum ve kuruluşlarımıza düşen görevleri bu toplantıda görüşeceğiz' dedi.
Orman ve Su İşler Bakanlığı'nın son yıllarda çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü de hatırlatan Vali Çakacak, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının azımsanmayacak derecede olduğunu bildirdi. Çıkan orman yangınlarının büyük bir bölümünün ihmalden kaynaklandığını aktaran Vali Çakacak, orman varlıklarına milletçe sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Eskişehir 156 işçi ve 83 teknik personelle muhtemel yangınlara hazır
Orman Bölge Müdürü Recep Temel de, 156 yangın işçisi ve 83 teknik personelin çıkan yangınlara karşı müdahale etmek için hazır olduğunu, Yangın Yönetim Sistemi ile bütün görevli araçların takip edildiğini, yangın anında Eskişehir'de bulunan 67 baraj, gölet ve su toplama havuzlarından yararlanıldığını söyledi.
Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar alınacak önlemler ve protokol maddeleri hakkında bilgi verdi. Ardından Vali Çakacak ve 16 kamu kurumunu temsil eden komisyon üyeleri, Eskişehir İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu tarafından alınması gereken tedbirleri görüşerek karara bağladı.
Toplantı sonrası Vali Çakacak, Kocakır Yangın Gözetleme Kulesi'nden Eskişehir'i çevreleyen ormanlık alanları inceledi.

Eskişehir 156 işçi ve 83 teknik personelle muhtemel yangınlara hazır