24 Haziran seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin geçmişti. Boşalan Bafra Belediye Başkanlığı için ise bugün AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından temayül yoklaması yapıldı.

ERDOĞAN, KARARI VERECEK

Temayül yoklamasından önce konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 'Bizim usullerimiz belli, temayül yoklamalarından çıkan sonuçlar, bir veri teşkil eder. Milletvekilliği adaylık başvuruları nedeni ile istifa eden koltuklarda boşalmalar oldu. Burada belediye başkanlarımızı belirlerken, öncelikle ilimizin milletvekillerine, bakanı varsa bakanına, genel başkanı varsa genel başkanına, il başkanına, o ilçenin başkanına, ihtiyaç olması durumunda partililere danışarak onların fikirleri alınır. Aynı zamanda bir önceki belediye başkanımızın da fikrine danışılır. Gerekli incelemeler yapılacak, özgeçmişlerine bakılacak en nihayetinde Cumhurbaşkanımız bir takdirde bulunacak" dedi.

PAZAR GÜNÜ BAŞKAN SEÇİLECEK

Bütün meclis üyelerinin çok değerli olduğunu dile getiren Maviş, 'En nihayetinde 20 arkadaşımızdan biri, 29 Mart 2019'a kadar belediye başkanlığı görevini yürütecek" dedi. Temayül yoklamasından da bilgi veren Maviş, 'Her kademe kendi sandığına oy atacak, mesela 'kadın kolları kendi sandığına, ana kademe kendi sandığına atacak, gençlik kolları ana kademenin sandığına oyunu atmayacak. Temayül yoklaması bittikten sonra, il başkanımızla birlikte sandıkları açacağız, birlikte sayacağız, çıkan oyları bizim oy sayım cetveline yazacağız, çıkan oy pusulalarını da Ankara'ya götüreceğiz. Burada seçilen bir kaç arkadaşı biz Ankara'ya davet edeceğiz. Orada arkadaşlarımızla bir görüşme daha yapılacak ve onun sonucunda bir karar verilerek. Pazar günü saat 14.00'da ise Bafra Belediye Meclisi Olağanüstü toplanıp belediye başkanını seçecek' şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Bafra AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semi, ilk oyu kullanarak temayül yoklamasını başlattı.

Ümit CEYLAN