11 yaşından itibaren şiir ve yazılarına başladığını ve bundan bir yıl önce kitap yazmaya karar verdiğini belirten Karakaş, ''Kitabımı bir yıl içerisinde yazdım. Antalya'nın Alanya ilçesinden Emet Meslek Yüksekokulu'na eğitim hayatımı tamamlamak için geldim. Çok aşırı ders çalışan biriydim. Okul stresi ve aşırı ders çalışmaktan dolayı gel gitler yaşadığım dönemler oldu. Aslında her insanda günümüzde pskolojik sorunlar olduğunu gözlemledim. Şizofreni konusunu detaylı bir şekilde araştırdım. Daha sonra bir öğretmenimin beni teşvik etmesi sonucu 11 yaşından beri hayalini kurduğum kitabımı yazmaya karar verdim. Bir yıl içerisinde kitabımı bitirip matbaada basım işlemlerimi borçlanarak da olsa yaptım'' dedi
Karakaş, ''İlk etapta bin adet basım yaptırdığım kitabım sosyal medya üzerinden yaptığım tanıtımlarla 2 günde 30 adet satıldı. 230 sayfalık kitabımda hayatında gel gitler yaşayan, ceza evine giren ve hayatında beş yılını yok sayan bir karakteri anlattım. Aynı zamanda tüm bu zorlukları yaşayan karakterin aşkı aramasına değindim. Amacım 11 yaşından beri alt yapısını hazırlamak için uğraştığım bu kitabımın devamını da yazmak'' ifadelerini kullandı.
Emet Meslek Yüksekokulu'nda açılan stantta kitabının tanıtımını yapan Tuğba Karakaş'ın oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Okul Müdürü Hasan Bircan, ''Karakaş oldukça başarılı bir öğrencimiz. Bu yıl mezun olacak başarılı öğrencilerimizden biri. Yazmış olduğu kitap işlediği konu itibarıyla oldukça ilgi çekici. Başarılarının devamını diliyorum'' diye konuştu. (YD-EFE)