10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 4. Geleneksel Bisiklet Turu düzenlendi. Akçakiraz Beldesindeki programa engelli ve engelsiz bireyler katıldı. Etkinlikte ilk önce Hazarbaba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde özel eğitim alanlardan oluşturulan folklor ekibi, halk oyunları gösterisi sundu. Bisiklet turuna Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, STK temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, sosyal hayata angaje olması açısından bu tür etkinlikleri çok önemli bulduklarını söyledi.
Temel meselenin toplumun dikkatini çekmek olduğunu dile getiren İl Müdürü Suat Kenç ise, 'İnsanlar bugün sağlıklı bireydir ama yarına dair hiçbir garantisi yoktur. Engellilik çok doğal bir haldir. Yarın herhangi birimiz engelli olabiliriz. Benim burada topluma seslenmem özellikle engelli insanlara karşı biraz daha duyarlı, merhametli ve aktif olalım' dedi.

Elazığ’da engellilerin katıldığı bisiklet turu düzenlendi