2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümünü başarıyla tamamlayan 1. Dönem mezunu 14 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Oltu Yer Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümünün tanıtımının yapıldığı görsel sunum sonrası kürsüye gelen Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Özkan Açışlı, 'Bugün genç mühendislerimizin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin genç mühendisleri şerefle uğurlamak için bir aradayız' dedi.
Mezuniyet törenine katılanlara ve öğretim elemanlarına teşekkür eden Açışlı, öğrencilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek 'Üniversitemizde edindiğiniz bilgileri kullanarak, bilimsellikten ayrılmadan, kendinizin ve başkalarının tecrübelerini ve fikirlerini de göz önüne alarak, projeler geliştirecek, karar verecek ve tüm bunları insanlığa faydalı ürünler ortaya koyma yolunda çaba gösterecek nitelikli mühendisler olarak yetiştirildiniz. Sizler bundan böyle sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık içinde başarılı olmak zorundasınız.' diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitiren Emine Teke ise 'Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bu 4 yıllık eğitim ve öğretimimiz süresince bizlerin yetişmesinde büyük rol oynayan, Atatürkçü düşünceler doğrultusunda bizleri yetiştiren değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.
Bölüm birincisi Emine Teke'nin birincilik plakasını yaş kütüğüne çakmasının ardından diploma törenine geçildi. Bölüm birincisine diplomasını Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Necmi Yarbaşı verirken, ikinci Ömer Faruk Demir'e Yer Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Özgür Bilici ve üçüncü Kübra Gül Durmaz'a ise diplomasını Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Özkan Açışlı verdi.
Mezun olan diğer öğrencilerinde diplomalarını almalarının ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Mezuniyet töreni kep atma ve kokteyl ile son buldu.

Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü ilk mezunla