4. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali'nin açılış programı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Bahçesi'nde gerçekleştirildi. Programa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, düzensiz beslenmeye dikkat çekerek, sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

YAYGINLAŞMALI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, düzensiz beslenme ve kilo yapıcı yiyeceklerin tüketiminin zararına dikkat çekerek, 'Gerçekten ülkemizde düzensiz beslenme ve kilo yapıcı yiyeceklerin tüketilmesi neticesinde sağlıksız bir topluma doğru gidiyoruz. O bakımdan ot yemeklerinin bilhassa sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesine yönelik tanıtım yapma amaçlı 4. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali'ni düzenliyoruz. Bundan sonra diğer belediye başkanlarımızla da toplantı yapıp katılımın daha fazla olması ve bu olayın yaygınlaşması noktasında her türlü çabayı göstereceğiz. Bu festivale katkı veren herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

75 YENİLEBİLİR OT ÇEŞİDİ TOPLANDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı da, Bir önceki gün Bafra İlçesi Sürmeli Mahallesi'nde 75 yenilenebilir ot çeşidi toplanıldığını belirterek, 'Dün ise Alaçam İlçesi Gökçeboğaz'da 76 çeşit ot tespit edildi. Son yıllarda gerek tarımsal ilaçların, gerekse gübrelerin bilinçsizce kullanımı bitkisel üretimde artışın yanında kalitesiz ve insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bugün burada çiftçilerimiz sadece kendi ürettikleri ürünleri satıyor. Yani tarladan sofraya kadar kontrol edilen ürünler bu pazarda Samsun halkıyla buluşuyor. Bu örnek, organik köy modelinin ilimizde yaygınlaşmasını istiyoruz' şeklinde konuştu.

Başkan Şahin daha sonra kurulmuş olan stantları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.