10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, 49'uncu Tugay Komutanlığında 41 engelli için temsili askerlik töreni düzenlendi. Tören öncesi engelli askerler üniformalarını giyerek komutanlardan eğitim aldı. Ardından yemin töreni düzenlendi. Tören sonrasında engelli askerlere terhis belgesi protokol üyeleri tarafından verildi.
Bir günlüğüne askerlik hasretini giderdiklerini belirten Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Bahattin Tüz, Mehmetçik ile birlikte unutulmayacak saatler geçirdiklerini söyledi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak adına yapılan çalışmalardan birinin gerçekleştirildiğini aktaran Tüz,'Askerlik çağına gelmiş fakat çeşitli sebeplerden dolayı engelli olmuş arkadaşlarımız 1 günlük temsili askerlik yaptı. Engellerinden dolayı askere gidemeyen ve askerlikten muaf olan arkadaşlarımız bu kutsal üniformayı giyerek, her vatan evladı gibi askerlik yapma hasretini giderdi' dedi.
Törene, Vali Ali Mantı, 49'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, kurum amirleri ve engelli aileleri katıldı.

Bingöl’de engelliler temsili askerlik yaptı