Canik Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi işbirliği ile düzenlenen "Kur'an ve Hayat" konulu 15. Tefsir Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı sona erdi. Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okuyan koordinesinde iki gün süren ve son oturumu Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Türkiye'nin dört bir yanından katılan akademisyenler, Kur'an'ın hayattaki rolünü masaya yatırırken, Başkan Osman Genç de, şehirlerin doğru inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

OLUMLU ETKİLEYECEK ÇALIŞMALARI

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Osman Genç, "3. bin yılda medeniyetin sürdürülebilmesi için şehirlerin mutlaka doğru inşa edilmesi gerekiyor. Çünkü medeniyetler şehirlerden doğuyor. Biz de Canik Belediyesi olarak bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Sadece fiziki değil, sosyal ve kültürel gelişime yönelik, insanları psikolojik olarak da olumlu etkileyecek çalışmalara öncelik veriyoruz. Özellikle çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizle yetişmesi için değerler eğitimini alacakları sıbyan mektepleri yapıyoruz" dedi.

KUR'AN BİZE IŞIK TUTUYOR

Kur'an'ın sosyal hayattaki yönünün iyi anlaşılması gerektiğini de ifade eden Başkan Genç, "Bilginin iktidar olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bizim dinimize göre iki günü bir olan zarardadır. Bugün de bu geçerli. Çünkü bu çağda ürettiğimiz kadar var olacağız. Bu konuda bilim insanlarımıza büyük görev düşüyor. Bu toplantıyı, evrensel bir mesaj olan Kur'an'ın mesajını insanlığa aktarma bakımından çok önemli görüyorum. İyi bir insanın, bir neslin, iyi bir toplumun oluşması açısından Kur'an bize ışık tutuyor" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E PLAKET

Toplantının sonunda OMÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okuyan, toplantıya katkılarından dolayı Başkan Genç'e plaket verdi. Toplantının ikinci gününde "Tarih ve Günümüzde Kur'an Algısında İnsan Faktörü" başlığı altında Kur'an'ı Anlamada Cahiliyenin Kitap İnancını Bilmenin Önemi, Hz. İbrahim'in Dualarını Farklı Bir Okuyuş, Üniversite Gençliğinin Dindarlık Algısında Kur'an'ın Yeri, İlahiyat Fakültelerindeki Tefsir Eğitim ve Öğretiminin Sorunları konuları ele alındı.