İYİ Parti Samsun milletvekili aday adayları görkemli bir törenle tanıtıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleşen törende yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ve partililer salonu adeta tıklım tıklım doldurdu. Kokteyl ile başlayan tanıtım toplantısında, 58 milletvekili hazırlanan sunum ile tek tek tanıtıldı. Sunumun ardından konuşan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, İYİ Parti'nin iktidarında Samsun'un problemlerinin çözüleceğini söyledi. Süslü'nün gerçekleştirdiği konuşma dakikalarca ayakta alkışlandı.

TABANDAN TAVANA

İYİ Parti'nin Türkiye'de sıkışan siyasetin önünü açmak için kurulduğunu ifade eden İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "Bu milletin karşısına bir alternatif, üçüncü bir yol açmak gerekiyordu. Biz bunu yaptık. Milletimizin talebiyle beraber tabandan tavana doğru teşkilatlanmış bir siyasi parti ilk defa kuruluyor. İYİ Parti milletin partisi, sizin partiniz. Tayyip Beyin dış politikada zaafları ve yanlışları, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içeride ekonomik problemlere bir türlü çözüm bulamaması ve sadece 'Beni istemiyorlar, beni kıskanıyorlar' diyerek bir karşıtlık politikası geliştirip, 'Bana sahip çıkın' demekten başka Türk milletinin hiçbir problemine çözüm olamayanlara bir 'Dur' demek gerekiyordu. Ona 'Dur' dediniz. İYİ'lerin iktidarında gerginlik stratejisi son bulacak, onun yerini akıl alacak. Hamasi söylemlerin yerini bilgi ve çözüme dönük söylemler alacak. Güven ortamı sağlanacak ve ekonominin ateşi düşecek. İYİ'lerin içerisinden Amerikan projelerine eş başkan çıkmayacak. Söz veriyorum, bizi kimse ne aldatabilecek, ne kandırabilecek. Ne aldanan ne aldatan olacağız. Milletimize her zaman doğruları konuşacağız ve onları hiçbir zaman kandırmayacağız. İYİ Parti'yi bu anlayışla, 'Çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz' diyerek hep beraber kurduk. Üçüncü bir yol açtık. Tıpkı binlerce yıl önce Ergenekon'dan çıkıp, yok olmak yerine yeniden Anadolu'ya ve dünyaya yayılan ve aleme nizam veren Türk milleti gibi, yeniden aleme nizam vermek için yola koyulduk. Ne mutlu bize ki bu çağrımıza tüm yiğitlerden ve tüm Anadolu'dan ses geldi" diye konuştu.

MARKA ŞEHİR OLACAK

İYİ Parti'den milletvekili olan aday adayı 58 partilinin Samsun'a sahip çıkmak üzere yola çıktığını kaydeden Süslü, "Her biri birbirinden kıymetli genciyle, tecrübelisiyle, kadınıyla erkeğiyle, çok nitelikli bu kadrolarla, listede kim var kim yok diye bakmadan çok çalışacağız. Bu artık bizim kız çocuklarımızın meselesidir. Onlar için gece uyumayacağız, kapı kapı gezeceğiz. Samsun'u marka şehir yapacağız. Sadece Samsunluluk değil 'Samsunculuk' bilincini öne çıkartıp, 1 milyon 300 bin nüfusla tek vücut olarak milletimizin, Samsun'un problemlerini çözeceğiz. Birlikler kuracağız. Samsun'a yeni markalar kazandıracağız. Adalet ve Kalkınma partisi döneminde küme düşen samsun'u tekrar hak ettiği yere çıkartacağız. Bunlar geldiğinde Türkiye'de ilk 7'de olan Samsun şimdi 35. sırada. Bunlar gitmediği sürece daha da geriye gidecek. Bunların gitmesi şart. Gece gündüz uyumadan çalışmaya mecburuz. Hanımefendi Samsun'a geldiğinde ondan bir söz almıştım. O sözü burada bir kere daha tekrar ediyorum. Otomobil fabrikasını Allah nasip ederse Samsun'a İYİ'ler kuracak. Listede kim var kim yok diye bakmayacağız değerli dava arkadaşlarım. Biri de bir, dokuzu da bir, elli sekizi de bizim için çok kıymetli. Gece gündüz çalışmaya var mısınız? Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşmaya milletimizin gönlüne girmeye, onların duasını almaya sonra da oylarını istemeye ve müstakbel Cumhurbaşkanımız Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapmaya var mısınız? O zaman ayağa kalk Samsun. Çünkü sen ayağa kalktığın zaman memleket oluyorsun, bu millet ayağa kalkıyor, bu millet arkana düşüyor. Sen ayağa kalktığın zaman sen yürüdüğün zaman bu millet arkana düşüyor. Sen koştuğun zaman, bu millet koşuyor. Sen bu milletin umudusun. Sizlerle birlikte adaleti kararlılıkla tesis edecek, cesareti bilgiyle birleştirip, zenginleşeceğiz. Zenginliğimizi medeniyetimizle taçlandıracağız. Geleceğe umutla bakacağız. Ve mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

İHANETİN HEYKELİ DİKİLECEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nun Samsun'un en güzel salonlarından birisi olduğunu söyleyen Süslü, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu salonda bu programı yapmak için çok uğraştık. Öncelikle bu salonu Samsun'a kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. Gelirken bahçeden geçtik. 15 Temmuz Şehitler Parkı yazıyordu. Burası da o kahpe kalkışmanın önüne set çeken, canını veren, Ömer Halisdemir salonu. Ruhu şad, mekanları cennet olsun. Ne istedilerse verdik diyenler, 251 şehit vermemize sebep olanlar, her konuşmalarının başında 'Muhterem Hoca Efendi Fethullah Gülen' diye sözlerine başlayanlar, bugün bu salonu yaparak, yapmış olduğunuz ihanetten kurtulamayacaksınız. Bu bahçeye ihanetinizin heykelini dikmek de İYİ'lere nasip olacak. Size bunun da sözünü veriyorum."

Zerrin SOMUNCU