Samsun Valisi Osman Kaymak ile AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Kaymak, mesajında, en kutsal varlık olan annelerin insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, özverinin sembolü olduğunu vurguladı.

EN büyük armağan

Anneliğin yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen dünyadaki en yüce duygulardan biri olduğuna işaret eden Kaymak, şöyle devam etti: "Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz sevgi ve özveriyle bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. Annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde bu sorumluluğa tüm varlığını adayan annelerimiz, dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygularını taşır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak annelerimiz için en büyük armağandır."

Sağlık ve mutluluk diledi

Anneleri mutlu etmek, yüreklerini sevgiyle doyurmak, merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmanın herkesi görevi olması gerektiğini belirten Kaymak, "Başta vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere emaneti olan şehit anneleri olmak üzere gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" ifadesini kullandı.

ANNELERDEN GÜÇ ALIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, ülkemize ve milletimize yararlı insanlar yetiştirmede kılavuz görevi gören annelerimizden aldığımız güçle müreffeh geleceğimize doğru emin adımlarla yürüyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gelecek nesilleri yetiştirme yolunda ilk öğretmen annelerin aynı zamanda geleceğin mimarları da olduğuna işaret etti.

Hakları ödenmez

Annelerin çektiği her türlü cefa, çile ve ortaya koydukları fedakarlıkların karşısında haklarını ödemenin mümkün olmadığını vurgulayan Karaaslan, annelerin saygıyı bir gün değil, her gün hak ettiklerine dikkati çekti.

Müreffen gelecek

Karaaslan, "Toplumların kaderini değiştiren nice mücadele ve zaferlerin başkahramanı olan annelerimiz, milli ve manevi değerlerle yetişen nesillerle geleceğe dair umut tohumlarımızı toprağa atanlardır. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, ülkemize ve milletimize yararlı insanlar yetiştirmede kılavuz görevi gören annelerimizden aldığımız güçle müreffeh geleceğimize doğru emin adımlarla yürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kıymeti bilinmeli

Anneler Günü'nün annelerin kıymetini daha iyi anlamaya katkıda bulunmasını dileyen Karaaslan, "Ömürlerini ailelerine adayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri ile engelli anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü'nü yürekten kutluyor, hayatta olmayan annelerimize rahmet, hayatta olan annelerimize sıhhat diliyorum" görüşünü paylaştı.

KADINA ŞİDDETE 'DUR'!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Anneler Günü'nde 'Kadına Şiddete' vurgu yaptı. Şahin, "Kadına şiddetin olmadığı, her kadının özgürce yaşayabildiği bir dünya vazgeçilmezimiz olmalıdır" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda "Kadına şiddete hayır" dedi. Başkan Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Her gün aldığımız kadına şiddet haberlerine 'Dur' demek için elimizden geleni yapacağız. Kadına şiddetin olmadığı, her kadının özgürce yaşayabildiği bir dünya vazgeçilmezimiz olmalıdır. Bizleri 9 ay karnında taşıyan, doğduktan sonra gecelerce uykusuz kalarak bizi rahat ettirmeye çalışan annelerimize borcumuz büyüktür. Bizlere gösterdiği bu emekler için tüm anneler cennetliktir. Başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler gününü tüm içtenliğimle tebrik ediyorum."

GELECEĞİN HAZIRLAYICILARI

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Annelerimiz geleceğin hazırlayıcısıdır. Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir. Anne, kişiyi kendisinden daha çok tanıyandır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakarlık gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerin şefkat dolu yürekleriyle sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde önemli rol oynadıklarını belirtti.

Göğüs geriyorlar

Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa annelerin göğüs gerdiğini vurgulayan Usta, "Annelerimiz geleceğin hazırlayıcısıdır. Nitekim Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, 'Cennet annelerin ayağı altındadır' hadisi şeriflerinde İslam'ın anne şahsında kadına verdiği yüce değeri göstermektedir. Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir. Anne, kişiyi kendisinden daha çok tanıyandır" değerlendirmesinde bulundu.

Karşılıksız sevgi

Bu anlamlı günün annelik bilincinin gelişmesi ve annelerin değerini daha iyi anlamalarına katkıda bulunmasını temenni eden Usta, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz, yüreğindeki sevgisi, vicdanındaki adaleti, toplumun eşsiz mimarları olan başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü'nü kutluyorum."

MİNNET BORCUMUZ VAR

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, annelere minnet borcunun yalnızca bir günle ifade edilemeyeceğini, onların sevginin, merhametin, fedakarlığın ve şefkatin dünyadaki yansıması olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, annelerin bir milleti millet yapan değerlerin mimarı, ilk öğretmen, karşılıksız sevgi ve fedakarlıkla çocuğunu bağrına basan kahramanlar olduğuna çekti.

Onlara layık olmalıyız

Köktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bir ömür boyunca onların ilgisine layık olmak hepimizin asli görevi olmalıdır. Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözü annelerimizin ne kadar mübarek varlıklar olduğunun en güzel ifadesidir. Türk milleti, tarihi boyunca cefakar annelerimizin fedakarlık ve cesaretlerine çok şey borçludur. Annelerin hayatını değiştirmek, çocuğu, aileyi, toplumu, bir ülkeyi değiştirmek anlamına gelmektedir. Bu anlayış içinde iktidarlarımız döneminde her zaman annelerimizin daha huzurlu, güvenli ve rahat bir hayat sürdürebilmelerini en önemli görev bilip, onların sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güçlenmesi adına her türlü gayretli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz."

Köktaş, başta şehit ve gazilerin anneleri olmak üzere annesinin şahsında hayata gözlerini yummuş tüm anneleri rahmet, minnetle yad ederek, tüm fedakar, cefakar annelerin günlerini kutladı.

YAŞAM ANNEYLE BAŞLAR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, yaşamın anne ile başladığın ve annelerin önemli görevler üstlendiğini belirterek, "Üretmenin, beslemenin, büyütme, eğitmeyi en iyi bilen annelerimizi sevgiyle, şükranla, saygıyla her gün yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, yaşamın anneyle başladığını söyledi. İnsan olarak en ağır görevleri üstlenen, üreten, besleyip büyüten, eğiten, öğreten kişilerin anneler olduğunu kaydeden Zeybek, "Yaşam anne ile başlar. Anneler önemli görevler üstlenirler. Anne yavrusunu beslerken dil ve konuşma ile başlayan süreç hayatın başlangıcı. Özellikle kırsalda yaşayan annelerin görevleri daha da zor. Her türlü işte anneler vardır. Yemek ve barınma görevleri de anneyi bekler. Zorlukları iyi bilen ve onlara karşı direnç gösteren de annelerimizdir. Ülkenin eğitimi ile gelişmesinde de en önemli görevler annelere düşmektedir, çünkü çocukların eğitiminde en önemli görevleri de anneler üstlenmektedir. Ülkemizde, her yıl yüzlerce kadının cinayetler sonucu hayatını kaybetmesi, üzüntü verici ve düşündürücüdür. Kadın cinayetlerine dur demek bütün insanlığın görevi. 13 Mayıs'ta Anneler gününü kutlarken üretmeyi, beslemeyi, büyütmeyi, eğitmeyi en iyi bilen annelerimizi sevgiyle, şükranla, saygıyla her gün yüreğimizde hissediyoruz. Fedakar, sevgi, sabır timsali annelerin gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HAKLARI ÖDENMEZ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Sevgisi, şefkatiyle bizleri kuşatan, hayatını evlatlarına adayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 13 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tok, mesajında, "Sevgisi, şefkatiyle bizleri kuşatan, hayatını evlatlarına adayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Tüm annelerimizin bu özel gününü canı gönülden kutluyorum" dedi.

Nadide çiçekler

Annelerin yaşamını kolaylaştırmanın herkes için en büyük sorumluluk olduğunu ifade eden Tok, "Annelerimiz, bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak görüp, tüm hayatlarını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan nadide çiçeklerdir. Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini kabul etmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Bu düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, saygı, sevgi ve şükranla ellerinden öpüyorum" dedi.

EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Cennetin bile ayaklarının altına serildiği annelerimizin, bu anlamlı günlerini kutluyorum' dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Başta Şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin ellerinden öpüyorum" ifadelerine yer verdi. Annelerin baş tacı olduklarını ifade eden Taşçı, 'Cenneti annelerin ayakları altına seren bir dinin mensuplarıyız. Dinimiz, annelerimize gösterilmesi gereken sevgi ve saygıyı açıkça ortaya koymaktadır. Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Bizleri aylarca karnında taşıyan, hastalığımızda başımızdan bir an olsun ayrılmayan, sevincimizle mutlu olan ve kederimizle dertlenen annelerimiz baş tacımızdır' dedi.

Şehit anneleri, annemiz

Tüm annelerin kıymetli olduğunu ama şehit annelerinin ayrı bir öneme sahip olduklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'En değerli emanetlerimiz olan şehit annelerimiz, tüm milletimize bırakılmış ortak emanetlerdir. Bu vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını vermiş tüm şehitlerimizin annelerinin ellerinden öpüyorum. Şehit annelerimiz unutmasınlar ki benim gibi milyonlarca evlatları var. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum' diye konuştu.

EN ANLAMLI DUYGU

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan en anlamlı duygulardan birisidir" dedi.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Anneler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Uyar, mesajında, "Annelik, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygu. Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan en anlamlı duygulardan birisi. Onlar karşılıksız sevgileri, şefkatleri ve sonsuz özverileri ile başımızın tacıdırlar" ifadelerine yer verdi.

Vefa borcu ödenmez

Annelere olan vefa borcunun ödenemeyeceğini vurgulayan Uyar, şu ifadelere yer verdi. "Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevgi yok. Çünkü onlar dünyanın en değerli ve kutsal varlıkları oldukları gibi, onlara layık evlat olmak da bizlerin yerine getireceği en önemli görev. Koşulsuz sevgi ve sorumluluklarının karşılığında annelerimiz hatırlanmayı, değer görmeyi, saygıyı ve takdiri herkesten daha çok hak ediyor. Bu düşüncelerle, başta şehitlerimin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere bizleri güçlü kılan yüce varlıklarımız annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

TOPLUMUN GELECEĞİ

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, annelerin ailenin temel direği ve toplumun da geleceği olduğunu söyledi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Balcı mesajında, annelerin sadece Anneler Günü'nde değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Değeri ölçülmez

Anneliğin yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biri olduğunu ifade eden Özbalcı, "Anne, bağlılığın fedakarlığın, cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolüdür. Anneler, çocukları için birçok sıkıntılara katlanır, gerektiğinde yemez, yedirir. Giymez, giydirir. Yüce dinimiz, anneye ve anne sevgisine özel bir yer vermiş, cenneti annelerin ayakları altına sermiş. Allah'ın rızasını kazanmanın, cennete ulaşmanın en kestirme yolunun anneye hizmetten ve anneyi gereği gibi sevmekten geçtiğini bildirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere, varlıklarıyla hayatımıza ayrı bir anlam katan, dünyanın en yüce görevini yerine getiren tüm fedakar annelerimizin ellerinden öpüyor, yüreği merhamet ve sevginin tükenmez kaynağıyla dolu bütün annelerimize sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu günler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Bafra Belediyesi Başkan Vekili Hamit Kılıç, "Bizleri büyütüp yetiştiren, hayata hazırlayan annelerimizi sadece bir gün değil her zaman hatırlamalıyız ve kıymetlerini iyi bilmeliyiz" dedi.

Bafra Belediye Başkan Vekili Hamit Kılıç, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıç, "Bizleri büyütüp yetiştiren, hayata hazırlayan annelerimizi sadece bir gün değil her zaman hatırlamalıyız ve kıymetlerini iyi bilmeliyiz. Bizleri büyüten annelerimizin üzerimizde ödenmez hakları bulunuyor. Onun için hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını kendilerine bizzat hissettirmemiz gerekir" dedi.

Annelerimizin yeri ayrı

Kılıç, yayımladığı mesajda, "Annelerimizin bizler için ayrı bir önemi var. Bizim toplumumuzda annelere ayrı bir ehemmiyet gösterilir. 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisi bizlere annelerimizin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatır. Bu duygu ve düşünceler ile başta şehit anneleri olmak üzere dünyanın en önemli görevini üzerlerine yüklenen tüm annelerimizin ellerinden öpüyor ve günlerini en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

MUTLULUĞUN YOLU

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Muharrem Göksel, "Bir ülkenin mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüzünü güldürmekten geçer" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Muharrem Göksel Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Göksel yayımladığı mesajda, "Anneler, hayatımıza anlam katan en büyük değerlerimiz. Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı olan annelerimiz, bizler için tek bir günde elbette anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manası. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisi. Bir ülkenin mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüzünü güldürmekten geçer" ifadelerine yer verdi.

En büyük hazine

Muharrem Göksel, anneler günü sebebiyle yayımladığı mesajda; "Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemiz. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı var. İnanıyorum ki, Türkiye'nin kardeşlik yolunda ilerlemesi, en çok annelerimizi mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun zulümlerden en çok etkilenenler, dramlardan en çok canı yananlar anneler" sözlerini kaydetti.

Layık olalım

Annelerin daha mutlu ve güleryüzlü olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Göksel, şu ifadeleri kullandı: "Bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş, başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayan bütün annelerimize sağlık içinde uzun ömür diliyor, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmelerini temenni ediyorum"