Yusuf Ziya Yılmaz'ın, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin getirildi. Şahin'den boşalan Bafra Belediye Başkanlığı görevi için dün meclis olağanüstü toplandı.

27 OY ALDI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı tarafından yapılan temayül yoklaması sonucunda AK Parti Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Başkan Vekili Hamit Kılıç'ın, Bafra Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi kararı çıktı. Dün yapılan olağanüstü meclis toplantısında, AK Parti'nin adayı Kılıç, 27 oy alarak Bafra Belediyesi Başkanı seçildi.

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Mecliste konuşan Kılıç, 'Ben özellikle Bafra'ya hizmet etmiş, emeği geçmiş tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Özellikle son iki dönemde yaptığı güzel çalışmalardan dolayı Sayın Zihni Şahin başkanımıza Bafra halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yeni dönemde Allah'ın izni ile Büyükşehir Belediye Başkanımızla uyum içerisinde çalışarak Samsun'da Bafralı bir başkanın olması avantajıyla güzel hizmetler olacağını ümit ediyorum. Partim adına belediye başkanı olarak aday gösterilmeme vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Aldığım görevin ne kadar önemli ve yükümün ne kadar ağır olduğunun farkındayım. Ortak aklı öne çıkaran bir yönetim anlayışıyla bu görevi Allah'ın izniyle hakkıyla yerine getireceğimden hiç şüpheniz olmasın. Bu sonucun başta Baframıza, ülkemize, hemşerilerimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

DEVİR TESLİM TÖRENİ

Seçimin ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile yeni Başkan Hamit Kılıç arasında devir teslim töreni düzenlendi. Törene AK Parti Samsun Milletvekilli Orhan Kırcalı ve AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da katıldı.

Ümit CEYLAN