Dernekten yapılan yazılı açıklamada, ilk olağan genel kurulun gerçekleştirildiği ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği belirtildi. Türk PDR Derneğinin, önemli görevler üstlendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
'Türk PDR Derneği psikolojik, danışma ve rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak psikolojik danışma ve rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesini sağlamak, Psikolojik, danışma ve rehberlik alanında çalışanların sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 1989'da kurulmuştur. İlimizde de Nisan ayında resmi kuruluş işlemlerini tamamlayan Türk PDR Derneği üyeleri, Ordu Şubesinin açılmasına vesile olmuştur.'
Derneğin Kurucu Başkan Kadir Gür, genel kurul üyelerinin tercihi ile yeni dönemde Türk PDR Derneği Ordu Şube Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildiklerini belirtti. Gür ayrıca, meslektaşlarının birlikteliği ile güzel çalışmalara imza atmak için çaba göstereceklerini belirterek, mevcut olan 89 kişilik üye sayısını arttırmak için çalışmalar yapacaklarını da kaydetti.
Açıklamada, yeni yönetim kurulunun, Kadir Gür, Uğur Gündoğdu, Mehmet Tikenoğlu, Meral Keleşoğlu, Mustafa Alperen Kurşuncu, Özgür Doğrul ve Murat Kabadaş'tan oluştuğu da ifade edildi.

PDR Derneği Ordu Şubesi açıldı