Erenler Mahallesi'ndeki Elbeği Zengin Camisi yanında yapımı tamamlanan iki katlı binada mahalle muhtarlığı, çok amaçlı kültür ve taziye evi ile Kuran Kursu birlikte hizmet verecek.
Müftü vekili Engin Çelik tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşanSarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İslam'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu, sürekli ilimi tahsil etmeyi ve irfan öğrenmeyi emrettiğini söyledi.
Sarıkamış'ı her alanda geliştirmek ve güzelleştirmek için çaba sarf etiklerini ifade eden Toksoy, 'İlçede ve köylerimizde yapılan Cami, taziye evi Kuran kursları için gerek kaymakamlığımız gerek belediye, gerekse maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız her zaman destek olmuşlardır. Bilen ile bilmeyen aynı değildir buyuran peygamberimiz hadisinde 'İlim Çin'de bile olsa gidip tahsil ediniz' diyor. Bu kadına ve erkeğe aynı anda farz kılınmıştır. Kadınların öğrenmesi, erkeklerin öğrenmesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü geleceğin inşa edilmesinde kadınlarımız yavrularımızın ilk öğretmenleridir. Kur'an kursu ve taziye evinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Mahalle Muhtarı Ümit Çam'da, mahallenin ihtiyacı olan kuran kursu ve taziye evi projesinin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Törene, İl genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sarıkamış’ta Kuran kursu ve taziye evi açılışı yapıldı