Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Müdür Buğra Çolak ve OMÜ-TTO Proje Yürütücüsü Dr. Mustafa Mortaş ile birlikte 2017 yılından beri ivme gösteren Samsun Teknopark'ı tanıtmak ve faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 92

Samsun Teknopark'ın doğru bir şekilde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran "Samsun Teknopark henüz çok genç bir oluşum olsa da kuruluşundan bu yana çok hızlı gelişme gösterdi. 2014 yılında firmaları kabul etmeye başlayan Samsun Teknopark, doluluk oranı bakımından bu yıl yüzde 92'ye ulaştı. Dolayısıyla firmalarımızın, girişimcilerimizin, üniversitemizdeki akademisyenlerimizin, girişimci öğrencilerimizin fikirlerini geliştirebileceği, teknolojik ürün üretebileceği teknoloji geliştirme merkezi haline gelmiş durumda" dedi.

2020 YILINA KADAR DESTEK

Samsun Teknopark içerisindeki 41 firmada, 143 AR-GE personeli istihdam edildiğini kaydeden Kuran, "41 firmadan 10'u kuluçka merkezinde faaliyet gösteriyor. Geçen yıl kurduğumuz ön kuluçka merkezimizde ise 27 firmamız var. Ön kuluçka merkezimiz için DOKAP'tan 2020 yılına kadar devam edecek destek aldık. Bu destekten hem ön kuluçka merkezine hem de üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmede değerlendireceğimiz Teknoloji Transfer Ofisimize (TTO) elaman istihdamını sağlıyoruz. Samsun Teknopark sadece girişimci firmaların ürünlerini geliştirdikleri bir yer değil aynı zamanda üniversitenin sanayi ile iş birliğini geliştirme yeri olarak da faaliyetlerini hızlandırdı. OMÜ-TTO bu amaçla kuruldu. Yine OMÜ-TTO'nun kapasitesini arttırmak için TÜBİTAK'tan 1 milyon 500 bin TL'lik bir destek aldık' şeklinde konuştu.