Bilim fuarında, gaz ve alev kontrol uyarı sistemi, engel gördüğünde yön değiştiren araba, ev güvenlik sistemi, güneş enerjisi depolama sistemi, kuru ve ıslak toprağı ayırt edebilen ve suyu ayarlayan sulama sistemi, uzaktan kumanda ile elektrik açıp kapama projesi ve pil ölçer gibi çok başarılı projeler sergilendi. Fuarda ayrıca bor madeni tanıtımı yapıldı ve bölgede bulunan değerli taşlar hakkında sunum yapıldı.
Öğrencilerin çok başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, ''Özellikle bilişim, elektrik ve mekanik konusunda çok güzel projeler yaptıklarını ve ilerleyen dönemde bunları dahada geliştireceklerini ifade ettiler. Bu bilimsel fuarların hem öğrencilerimizin zihinsel kapasitesi, hemde okulun başarısı için çok önemli olduğunu değerlendiriyoruz'' dedi.
Emet İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, yaptığı açıklamada,'' Emet Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapmış olduğu bu TUBİTAK fuarı oldukça üst düzeyde ve kaliteli. Öğrencilerimizin çok başarılı olduğunu görüyoruz. Öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin çok büyük emekleri var. Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere daire amirlerimiz gelip ziyaret ettiler. Öğrencilerimizin burada uygulamaya çalışmış oldukları projelerin hayatta da uygulanabilir olduğunu görüyoruz. Hepsine başarılar diliyorum'' dedi.
Bilim şenliğinin okullarına büyük bir canlılık getirdiğini belirten, Okul Müdürü Mehmet Ali Bahçeci, ''Öğrencilerimize bilim şenliği aşk ve şevk getirdi, heyecan getirdi. Bu çerçevede amacına ulaştı. İlçemizin değişik okullarından pek çok izleyici, ziyaretçi gelerek okulumuzu gezdiler. Projelerimizi gördüler. Projelerimiz bilimsellik açısından önem arz eden projelerdi. En azından öğrencilerimizde bilimsel düşünceye katkı bakımından, zihinlerinde bilimsel düşüncenin nasıl olması gerektiği, kendi problemlerini nasıl çözmeleri gerektiği açısından bir klavuzluk yapma noktasında çok faydalı olduğunu düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. (YD-EFE

Bu fuar adeta mucitlik gösterisi