Eğitime katılan Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara yeni saç model trendlerine ayak uydurmak adına bu tür eğitimlere önem verdiklerini ifade ederek, 'Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası olarak yeni dönemimizde sanatkârımızın gelişimini sağlamak ve yeniliklerle bir araya getirerek zamanın yeni saç model trendlerine ayak uydurmaları için eğitimlerimize başlanmıştır' dedi.
Başkan Özkara moda dünyasının Eskişehir'den çıkarak dünyaya yayılmasını istediklerini ifade ederek, 'Eskişehir Erkek Kuaförleri için yapılan bu çalışmalar sanat farkındalıklarını geliştirerek ileriye taşımaktır. Aynı şekilde bayan kuaförlerimizde bize bağlı olan sanat guruplarımızda esnafımızı yeniliklere ve günümüze hazırlamak, ufuklarını ileriye taşımak, yaratıcı güçlerini ilerletmek ve saç modellerinde moda dünyasının Eskişehir'den çıkarak Dünyaya yayılmasını sağlamaktır. Şimdi her şey basit gelebilinir ama zaman bir ilaçtır, inşallah o günlerde gelecektir. Tek istediğim tüm meslektaşlarımdan büyük küçük demeden duyarlı davranmalarıdır. Önce kendilerini önemsemeliler ki özgüvenleri ön plana çıkabilsin. Özgüven demek her şeyi ben bilirim edalarıyla değil yukardan bakmak hiç değil, saygıyı sevgiyi birbirine, sanatına olan birlikteliği, sizlere verilen hizmetleri küçümsemeden vermek için birbirleriyle yarışan değerli sanatkar kardeşlerimizin, hizmetleri ve önemi benim için çok özeldir. Hizmetlerini esirgemeyen değerli kardeşlerimi ayrı ayrı kutluyorum' diye konuştu.
Konuşmasının ardından Özkara eğitim veren sanatkatlar Gürkan Bayraktar, Gürkan Kaydıralı, Deniz Savumlu, Tuncay Gitgör, Efrahim Yavaş ve Mustafa Polat'a belgelerini takdim etti.