Memur-Sen Bafra İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binası, törenle açıldı. Açılış törenine AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

DOST DEVŞİRME OCAĞIYIZ

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Hamdi Yıldız, 'Bizler sendikacılığı sadece özlük ve mali alanlarla ilgili çalışma alanları olarak görmedik. Bu mekanlarımız bizim dost devşirdiğimiz ocaklarımız toplumsal, sosyal, ekonomik konularla ilgili sorunlara çözüm ürettiğimiz mutfağımız oldu' şeklinde konuştu.

İBADET BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ

Sendikacılığı ibadet bilinciyle yaptıklarını ifade eden Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, 'Sendikacılık anlamında işimiz hizmet. Bizler işimizi ibadet bilinciyle yapıyoruz. İşimiz; emek, alın teri ve özgürlük kavramlarının bir hakkın yerli yerine oturtulmasıdır. Dolayısıyla bu yeni hizmet binasının açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

VANDALİST BENZETMESİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Memur-Sen'in Türkiye'nin bir numaralı sendikası olduğunu belirtti. Yalçın, 'Memur-Sen ailesi sendikacılıkta bir değişimi ve dönüşümü milletin kendi değerlerine yaslanan kendi değerlerinden beslenen ve ona göre vücut bulan yeni bir yaklaşımı inşa etmek, ülke sathına yayıp küresel anlamda bir dalga oluşturmak maksadıyla kurulmuş bir teşkilattır. Milletin arabasıyla, esnafın camıyla, kaldırımın taşıyla sorunu olan anarşist vandalist ve her türlü şiddeti içinde barındıran, insanlara sevgi ve şefkatle yaklaşmak yerine tepkiyle konum almaya zorlayan bir sendikal tarz bu ülkede cari hale gelmişti. Bu fotoğrafı değiştirmek, sendikacılığı kendi kültürümüz, değerlerimiz ve medeniyetimizle barışık hale getirmek için çalıştık. Türkiye'de yüzde 70 örgütlenme oranıyla kamu görevlileri sendikacılığında Memur-Sen bir numara' ifadelerini kullandı.

Ümit CEYLAN