Canik Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Hollanda'da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un koordinatörlüğünde 76 adet akülü engelli aracını, Canik Belediyesi önünde düzenlenen törenle sahipleriyle buluşturdu.

ŞEHİRLER ENGELLİ

Samsun'un farklı ilçelerinden engelli insanların buluştuğu törende, engelli vatandaşlar akülü araçlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Engelsiz bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bize göre insanlar değil, şehirler engellidir. Bu anlayışla engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Başta hizmet binamız olmak üzere bütün kültür, eğitim, spor tesislerimizden engelli kardeşlerimiz yararlanabilmektedir. Bunun yanında Engelli Koordinasyon Birimi kurduk ve Engelsiz Kafe Park yaptık" dedi.

HOLLANDA-CANİK KÖPRÜSÜ

Geçen yıl başlayan Hollanda ve Canik arasındaki köprünün bu yıl da artarak devam ettiğine işaret eden Başkan Genç, "Hollanda'da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un çabası ve bizim katkımızla geçen yıl 17 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Bu yıl tam 76 engelli kardeşimiz inşallah hayatlarını daha kolay idame ettirecekler. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecek" diye konuştu.

ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ

Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun da, Hollanda'dan Türkiye'ye köprü kurarak anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi. Öztürk ve Olgun, projenin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirterek, kendilerine destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Genç, Hollanda'da yaşayan hayırsever Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un girişimiyle toplanan ve Canik Belediyesi tarafından Samsun'a getirilen 76 adet akülü aracı, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etti.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Dünya Engelliler Haftası'nda akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar, ilgililere teşekkür etti. Akülü araç dağıtım törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, TSE İl Müdürü Erol Kargı, Kızılay İl Başkanı Dr. Habib Demirel, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ile Aydoğan Olgun, Zabıta Müdürü Erol Balcı, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Barış BUDANOĞLU