Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 74. Olağan Genel Kurulu heyecanı yaşandı. Türk özel sektörünün çatı örgütü ve yaklaşık 1.5 milyon üyesi ile Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 74'üncü Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tek aday olarak girdiği seçimlerde 14 kişiden oluşan Yönetim Kurulu'na Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ikinci kez yeniden seçildi.

MURZİOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Yeni oluşan TOBB Yönetiminin kendi aralarında yaptığı ilk toplantıda ise Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Başkan Yardımcılığı'na seçilerek, önemli bir görev üstlendi. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak dört yıl boyunca görev yapacak olan Salih Zeki Murzioğlu, 'Öncelikle şahsıma destekleri ve güvenlerinden dolayı başta TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz olmak üzere, bölge Oda ve Borsa delegeleri ile tüm TOBB delegelerine teşekkür ediyorum' dedi.

MUTLULUK VE ONUR DUYUYORUM

TOBB seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Murzioğlu, 'Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren gerek Samsun gerekse bölgemizde tüm kurum kuruluş, bürokratlarımız ve siyasilerimizle birlik ve beraberlik içinde çalışarak hizmet üretme gayreti içinde olduk. Bu birlikteliğin sonuçlarını Samsun'da şehrimize kazandırdığımız projelerle alıyoruz. Şimdi de gerek ilimiz ve ilçelerimizdeki gerekse bölgemizdeki odalar ve borsalarımızla uyum içinde olduğumuzun bir göstergesi olarak ikinci kez yönetimine seçildim. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde, Başkan Yardımcısı olarak görev almaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bundan sonra da Birliğimizin desteğini daha güçlü bir şekilde arkamıza alarak, ilimiz ve bölgemiz için çok önemli hizmetleri gerçekleştireceğimize olan inancım tam. Camiamıza yakışır bir şekilde gerçekleşen seçimlerimizin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, şahsımla birlikte yönetim kuruluna seçilen tüm başkanlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum' diye konuştu.