Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, Filistin'de yaşanan olayları kınamak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Kundak, Filistin'de yaşanılanların insanlık suçu olduğunu söyleyerek, ABD ve İsrail'in yanlış politikalarını derhal terk etmeleri gerektiğini belirtti.

LANETLİYORUZ

60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetlediklerini kaydeden Kundak, "Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail'in gaddar tutumu. Filistin sorunu çözülmeden Orta Doğu'da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansız. ABD büyükelçilik binasının İsrail Devleti'nin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs'te açılmış olması büyük bir provokasyon. ABD'yi bu yanlış politikasını terk etmeye, İsrail'i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz" dedi.

İNSANLIK SUÇU

CHP'nin tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durduğunu kaydeden Kundak, "Filistin halkına yapılan zulüm insanlık suçudur. ABD ve İsrail'in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmuyor. AKP'nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir etkisi olmuyor. Bugün Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü şekilde hayata geçirmeliyiz. Bir kere daha ABD ve İsrail'i güçlü biçimde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU