Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bir dizi ziyaret için gittiği Ankara'da Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile bir araya gelerek görüşme yaptı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ı makamında ziyaret eden Başkan Kul, Demircan ile Terme Devlet Hastanesi'nin eksiklerini görüştü.

SORUN ÇÖZÜLECEK

Terme Devlet Hastanesi'nin özellikle doktor ve sağlık cihazları konusundaki eksikliklerini Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a aktaran Başkan Kul, bu konulardaki taleplerini dile getirdi. Başkan Kul, Bakan Demircan ile yapılan görüşmede, doktor atama dönemi olmadığı için hastanedeki doktor eksikliklerinin giderilmesi için Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak geçici görevlendirmelerle sorunun atama dönemine kadar giderileceğini ifade etti. Doktor atama döneminde de yeni doktorların Terme Devlet Hastanesi'nde göreve başlayacağının sözünü sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan aldıklarını ifade eden Şenol Kul, 'Hastanemizdeki doktor eksikliklerini büyük ölçüde çözmüş olacağız' diye konuştu.

AHMET DEMİRCAN'A TEŞEKKÜR

Ayrıca yapılan görüşmede Terme Devlet Hastanesi'ne mamografi, gezici röntgen diğer sağlık cihazlarının tahsisi için de Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüştüklerini belirten Başkan Kul, bu cihazlar için de kısa bir süre sonra ihale açılacağını dile getirdi. Başkan Kul, Demircan'a Terme Devlet Hastanesi'ne yaptıkları desteklerden kaynaklı teşekkür eden etti.