Kavak Yaşar Doğu İlkokulu, Müdürü Hacı Aydın, öğrencilere küçük yaşta doğruluk ve dürüstlük içinde yaşamayı öğretmek için hayata geçirdikleri projede kapsamında, kantinde satıcı bulundurmadıklarını, öğrencilerin kantinden istediğini alarak parasını bıraktıklarını anlattı.

PARAYI AT, YİYECEĞİ AL

Kantinde simit ve içecek yanında meyvelerin de yer aldığını anlatan Aydın, "Okulumuzda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra değerler eğitimine de büyük önem vermekteyiz. Bundan dolayı okulumuzda öğrencilerimizin hem sağlıklı beslenmeleri, hem de değerleri yaşamaları için başında satıcısı olmayan bir kantin kurduk. Kantinimizde simit çecek ve ayrıca kiraz, erik, yenidünya gibi mevsimlik meyveler var. Öğrencilerimiz üzerinde yazılı satış fiyatına göre sanki başında satıcısı varmış gibi paralarını kumbarasına atarak yiyeceğini alıyor" dedi.

Kantini açalı 5 ay olmasına rağmen bu zamana kadar hiç olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını vurgulayan Aydın, projenin öğrencilerin dürüst olmasına katkı sağladığını kaydetti.