Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası'nda Heykel Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı "2017-2018 Yılı Mezuniyet Sergisi"nin açılışına, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tefik Noyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Dekan Yardımcısı ve Heykel Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Nihat Sezer, öğretim üyeleri, öğrenciler, aileleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

KARADENİZ'DE TEKİZ

Serginin açılışında konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Karadeniz Bölgesi'nin tek Heykel Bölümü'ne sahip olduklarını belirterek,"Güzel Sanatlar Fakülteleri içinde 4 aktif bölümü olan fakülteyiz. Sanata olan önderliğimizi ısrarla devam ettirmeye çalışıyoruz. Ordu bu işlere layık. Yaptığımız her işi de Ordu'nun dinamiklerini düşünerek gerçekleştirmeye özel gayret gösteriyoruz. Bunun asıl nedeni de hem yereldeki birçok yeteneği ortaya çıkarmak, hem de hakikaten sanat alanında ve bilimsel aktiviteler ile üniversitemizin adını duyurmaktır. İlk mezuniyetini verdiğimiz öğrencilerimi kutluyor ve gelecek hayatlarında başarılar diliyorum " dedi.

56 ESER SERGİDE

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından mezuniyet pastasını rektör ve öğretim üyeleri ile birlikte kesen öğrenciler bir de performans gösterisi gerçekleştirdi. Sergide, ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nün ilk mezunları; Gülce Çakır, Banu Yıldırım, Cansu Bıçakçı, Caner Köksal, Fatih Bayram, Gamze Yıldız, Gözde Başsoy ve Kader Yılmaz'ın birbirinden güzel 56 eseri yer alıyor.