Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıktığı tarih 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Samsun Valiliği'nce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak

DOLU DOLU PROGRAM

Mayıs ayının ilk günlerinde başlayan kutlama programları kapsamında çeşitli spor müsabakaları, öğrenci buluşmaları, bahar şenlikleri, konserler ve fener alayı yürüyüşü gerçekleşti. Bugün ise sabah saat 08:30'da Atatürk Anıtı'da resmi çelenk sunumu gerçekleşecek. Çelenk sunumunun ardından saat 09:20'de Kurtuluş Yolu'nda "19 Mayıs Yarı Maratonu"nda 20 kilometre parkurda yerli ve yabancı atletler yarışacak. Maraton başlangıcı sonrasında Tütün İskelesi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösteri gerçekleştirecek. Saat 09:45'te de geleneksel olarak düzenlenen Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen bayrak, Tütün İskelesi'nden yeniden Samsun'a çıkartılacak. Asker ve izcilerin de bayrak devir teslim töreni gerçekleştikten sonra Samsun Valisi Osman Kaymak bir konuşma yapacak. Törenler Samsun Valiliği önünde hazırlanan alanda, çeşitli gösterilerle devam edecek.

SOLOTÜRK NEFES KESECEK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen programlar öğleden sonra Doğu Park'ta devam edecek. Samsunluların her yıl 19 Mayıs'ta ilgiyle izlediği SOLOTÜRK ve Türk Yıldızlarının uçak gösterileri de yine Doğu Park semalarında yapılacak.

1919 METRELİK BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

Şehrin değişik noktalarında gün boyu sürecek olan etkinliklerin sonunda ise protokolün, öğrencilerin, sporcuların ve vatandaşların katılımıyla saat 19:00'da 1919 metrelik dev Türk bayrağıyla Atakum sahilinde yürünecek. Yürüyüşün arındanda da Yeşilyurt AVM önünde saat 20:00'de Armoni Yıldızları Türkay Konseri yapılacak.

Zerrin SOMUNCU