Maltepe Mahallesinde Atatürk Bulvarı ve Hoca Ahmet Yesevi Caddesi birleşiminde yer alan ve engelli vatandaşların sosyalleşebileceği 'Maltepe Kıraathanesi' açıldı. Rampaların bağlanarak engelli vatandaşların kolay ulaşımının sağlandığı kıraathanede, kapalı veranda biçiminde yarı açık oturma gruplarına sahip alanlara da engellilerin kullanımına uygun tuvaletler yapıldı.
Örnek sosyal hizmet projesi ile hayata geçirilen kıraathane aynı zamanda yeşil alanı ile birlikte Cumartesi Semt Pazarı'nda alışveriş yapan vatandaşlarında dinlenip soluk alabileceği bir meken haline getirildi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 'Maltepe Kıraathanesi sadece engelli vatandaşlarımızın değil, engelli vatandaşlarımızın engelsizler ile birlikte kullanabileceği şekilde tasarlandı. Böylece engellileri soyutlayarak, ayrıştırarak veya ötekileştirerek değil herkesin birlikte sosyalleşebileceği bir alan haline getirildi' dedi. Başkan Gönenç ayrıca Bergama Belediyesi tarafından 2016 yılında tamamlanarak hizmete açılan Bergama Kültür Merkezi BerKM ile 350 araçlık çok katlı otoparkın da engelli vatandaşların erişimine uygun olarak yapıldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından meclis kararı ile kırmızı bayrak aldığını da belirtti.