Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla bir özel okul tarafından düzenlenen "İlk Kıble Kudüs" konulu gazete yarışmasına 22 ilden 42 okul katıldı. Samsun Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Uğur Tekneci öncülüğünde 8. sınıf öğrencileri Merve Duran, Şahin Aydın, Abdullah Yazıcı ve Ali Utku Hocaoğlu tarafından hazırlanan ve 8 sayfadan oluşan "Kudüs Gazetesi" birinci seçildi.

GURUR YAŞATTILAR

Okul Müdürü Recai Oruç, bu yarışmaya öğrenciler ve vatandaşların Kudüs konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla katıldıklarını söyledi. Gazetede, Samsun'dan Kudüs'e giden vatandaşların görüşlerine de yer verdiklerini belirten Oruç, "Gazetemizde, röportajlar, makaleler ve okul içerisinde düzenlediğimiz etkinlikler bulunuyor. Mescid-i Aksa ve Kudüs'ten fotoğraflar ve akademisyenler görüşleri de mevcut. Bu gururu yaşatan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Oruç ayrıca, yarışma kapsamında birinci olan öğrencilerin 2 bin lira, öğretmen Tekneci'nin ise tam altınla ödüllendirildiğini de sözlerine ekledi.