Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki Galveston bölgesinde bulunan Santa Fe Lisesine gerçekleşen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Santa Fe Polisi, olaya Galveston Şerif Departmanı ve ABD Adalet Bakanlığına bağlı federal büro ATF ile birlikte olaya müdahale etti. Yetkililerden yapılan ilk açıklamaya göre düzenlenen operasyon kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığını ve bir memurun yaralandığını açıkladı. Olayda kaç kişinin yaralandığı açıklanmazken, Galveston'da bulunan UTMB Hastanesi ikisi yetişkin en az üç yaralının tedavisinin sürdüğü bilgisini aktardı.
Trump: 'Korkunç saldırıdan etkilenenlere sevgimizi ve desteğimizi gönderiyoruz'
ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda 'Teksas'ta okul saldırısı. İlk raporlar iyi gözükmüyor. Tanrı herkesi korusun!' ifadelerini kullandı. Beyaz Saray'da Hapishane Reform Zirvesi sırasında yaptığı konuşmada da konuya değinen Trump, 'Santa Fe Lisesi'nde, Teksas'ta bir lisede yaşanan ölümcül saldırı ile ilgili üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Üzüntü duyuyor ve bu korkunç saldırıdan etkilenenlere sevgimizi ve desteğimizi gönderiyoruz. Öğrencilere, ailelere ve Santa Fe lisesi çalışanlarına. Bu trajik anda sizlerleyiz ve her zaman sizinleyiz' dedi. ABD Başkan yardımcısı Mike Pence ise yaptığı açıklamada 'Santa Fe Lisesinin öğrencileri, aileler, öğretmenler, tüm etkilenenler ve tüm halkımız: Sizinleyiz, dualarımızdasınız, Tüm Amerika Halkı'nın dualarındasınız' ifadelerini kullandı.
Saldırının ardından sosyal medya sitelerinde paylaşım yapan Amerikalılar özellikle Florida'da yaşanan Parkland Lisesi saldırısından bu yana herhangi bir önlem alınmamasına dikkat çekerek başta ABD Başkanı Trump olmak üzere yasa koyucuları hedef alan paylaşımlarda bulundu.
Santa Fe Lisesinde yaşanan silahlı saldırı, son yedi gün içerisinde ABD'de yaşanan üçüncü okul saldırısı ve sene başından beri yaşanan 22'inci saldırı olarak kaydedildi.