Çanakkale Savaşlarında, 18 Mayıs'ı 19 Mayıs'a bağlayan gece Kırmızı sırttan taarruza geçen Türk askerleri arasında bulunan şehit tıbbiyeli öğrenciler için Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Eceabat İlçesinde anma töreni düzenlendi. Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen 'Tıbbiyeden Şehadete' anma programıyla şehit düşen tıbbiyeli öğrenciler anıldı. Eceabat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde başlayan anma programına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Şehitler için Saygı Duruşu Marşı okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından ilahilerle devam etti. Daha sonra kürsüye gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, '102 yıl önce bu gecede saat 03.30 civarında verilen taarruz emriyle birlikte gözünü kırpmadan düşman üzerine yürüyen 10 bin vatan evladı birkaç saat içerisinde şehadet şerbeti içti. Çanakkale Savaşları boyunca bu kadar kısa süre içinde bu kadar şehidin verildiği başka bir trajedi herhalde yaşanmamıştır. 10 bin şehit içinde yüzlerce tıbbiyeli öğrencide bulunuyordu. Sizler bu gece ömrünün baharında şahadete koşan tıbbiyeli gençlerin manevi torunları olarak Gelibolu Yarımadası'nın Kırmızısırt mevkiinde şanlı zafer için ne bedeller ödendiğine şahit oluyorsunuz. Unutmamalıyız ki sadece milli tarihimizin değil insanlık tarihinin en muhteşem destanını yazan şanlı ecdadımızın kendinden sonra gelen nesillerine bıraktığı en büyük miras hürriyet ve bağımsızlık şuuru olmuştur. Çanakkale ve arkasından gelen şanlı Kurtuluş Savaşımızda ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalanması uğruna yüz binlerce güneş battı. Bu vatan için milyonlarca güneş batsa da değer diyoruz. Çünkü toprağı toprak yapan üstündeki kandır. Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bunu çok iyi biliyoruz' şeklinde konuştu.
Ardından program, Şair-Yazar-TV programcısı Serdar Tuncer'in 'Tıbbiyeden Şehadete; Bir Hilal Uğruna' konferansı ile devam etti. 'Tıbbiyeden Şehadete' programı, katılımcıların Kanlısırt Mevkii'nden 57'nci Alay Şehitliği'ne kadar süren yürüyüşüyle devam etti. Tekbirler eşliğinde 57'inci Alay'a gelen sağlık çalışanları, Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği 57. Alay canlandırmasını izledi.

Çanakkale savaşında şehit olan tıbbiyeliler anıldı