GRÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Tepe ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayşegül Çebi öncülüğünde oluşturulan ekip, nişastalı gıda ürünlerinde kızartma, fırınlama ve kavurma gibi yüksek sıcaklıkta pişirme sırasında oluşan kimyasal akrilamid maddesinin, Giresun kalite fındığında da aynı işlemler uygulandığında ortaya çıkıp çıkmadığı konusunda araştırma yaptı.
Akademisyenler, yaklaşık yedi ay süren çalışma sonrası kavrulmuş Giresun fındığında karsinojenik bir madde olan akrilamid düzeyinin çok düşük olduğunu ve bunun halk sağlığı açısından risk teşkil etmediğini belirledi.
Bu fındıkta kanser riski yok
Giresun Üniversitesi'nde (GRÜ) yapılan araştırmada, işlenmiş gıdalarda sıkça rastlanan ve karsinojenik bir madde olan 'akrilamid'in Giresun kalite kavrulmuş fındığında düşük seviyelerde bulunduğu ve halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımayan bu ürünün güvenle tüketilebileceği belirlendi.
Yorumlar
Trend Haberler
Viski Fiyatları 2024 - Zamlı Viski Fiyatları Jack Daniels
Votka Fiyatları 2024 Güncel Votka Fiyat Listesi
Bira Fiyatları 2024: (Yeni) Efes, Tuborg Kırmızı, Carlsberg
Kıbrıs Güncel İçki Fiyatı Listesi -Kıbrıs Alkol Fiyatları 2024
Cin Fiyatları 2024 – Gordon's, Gilbey's, Bombay Cin Fiyat Listesi
Kırmızı ve Beyaz Şarap Fiyat Listesi -Şarap Fiyatları 2024