Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri öncesi Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yoğun katılımlı bir miting düzenledi. Muharrem İnce'ye CHP'nin 40 milletvekili ve Parti Meclisi üyeleri de eşlik etti. Konuşması esnasında meydandaki coşkulu kalabalığa defalarca "Tamam mı Samsun? Hazır mı Samsun?'' diye soran İnce, ''Tamam'' yanıtını aldı. Miting sonunda toplulukla birlikte "Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir vatanı kurtarır" dizelerini haykıran İnce, "Helal sana Samsun" dedi.

PAKETLEYİN BUNLARI

Samsunlulara 'Hemşehrilerim' diye seslenen Muharrem İnce, "Siyasetçiler her gittiği yerde 'hemşehrim' der, bu adettendir. Fakat benimkisi öyle değil. Dedelerim 1924'te Selanik'ten gelirken, kayıtları aslında Samsun diye gelmişler. Sonra Yalova'da kalmışlar. Yani ben Samsunlulara hemşehrim dediğimde yanlış olmaz. Bu topraklar bizim ülkemizin tarihinde destanın, isyanın, kuruluşun, direnişin başlangıç toprakları. Samsun Gazi Mustafa Kemal'in kenti. 16 Mayıs sabahı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a doğru yola çıktı. 19 Mayıs'ta Samsun'a vardığında buradan Havza'ya gitti. Özel ulaklarla, Türkiye'nin her yerinde tam 96 miting düzenlediler. O 96 miting, Türkiye'nin kurtuluş savaşının başlangıcı. Eğer 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a gelmeseydi, o 96 mitingi yapıp, milleti Kurtuluş Savaşı'na ikna etmeseydi, bugün esir olarak yaşıyorduk. Şundan emin olun ki, bugün yaptığımız miting de o 96 miting kadar önemli. Gençler size sesleniyorum, önümüzde tarihi bir sorumluluk var. 24 Haziran'da sınava girecektiniz, şimdi kabine gireceksiniz. Bunlar sizin için hayati derecede önemli olan sınavın her ay birisini değiştirdiler. Şimdi yetki sizde, paketleyin bunları 24 Haziran'da. Bunlar memleketin 18-19 yaşındaki gençleriyle dalga geçiyorlar. Gençler, kendinizle dalga geçirtmeyin" diye konuştu.

FABRİKALARI GERİ ALACAĞIZ

"16 yıllık milletvekiliyim, onlarca miting yaptım. Ben böylesini görmedim" dedikten sonra toplulukla birlikte özçekim yapan İnce, "Benim Cumhurbaşkanlığımda kimse aşağılanmayacak. Meydanlarda 'CHP pislik' diyor. Benim ağzımdan böyle bir şey duymayacaksınız. Unutmayın, testinin içinde ne varsa ağzından o dökülür. Doktorları, diplomatları aşağılıyorlar. Ayıptır. Sanayi sitesindeki çırak çocukları da, doktorları da, diplomatları da kimse aşağılamayacak. Herkes birbirine saygı gösterecek. Sürekli kaliteden söz edeceğim. Yol yaptılar doğru ama çöküyor. Köprü de yaptılar ama geçmesen de para ödüyorsun. Bize 'Ey CEHAPE sen hiç köprü yaptın mı?' diye soruyor. Ben de ona sorayım, 'Eyy Erdoğan, sen hiç şeker fabrikası yaptın mı?' Samsun'dan, sattıkları şeker fabrikalarını alanlara sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığımda fabrikaları halka geri alacağız. Ancak oraya para bağlayanlar, sizi de mağdur etmeyeceğiz. Size o paraları bir şartla iade edeceğiz. O paralarla yeni yatırımlar yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

EVİMDE OTURACAĞIM

"Sarayı bilim yuvası yapacağım" diyen İnce, "Bana nerede oturacaksın diye soruyorlar. 16 yıllık milletvekiliyim, 14 yılı kirada geçti. Son 1.5 yılda bir apartman dairesi. Benim evim zaten bana saray gibi geliyor. Ben daha evime doyamadım ki, evimden çıkmam. Evimde otururum. Ama devletin resmi işleri için Çankaya Köşkü'nü kullanacağım" dedi.

MAKAM ARACI BİSİKLET

Kalabalıkta üzerinde "Cumhurbaşkanlığı görevinizin ilk gününde kullanmanız dileğiyle, halkın Cumhurbaşkanı'na halkın armağanı" pankart asılı bisikleti gören İnce, bisikletin sahneye çıkarılmasını istedi. İnce, "Teşekkür ederim. Makam arabası. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün demirbaşına kaydedilecek" dedi.

İnce, konuşmasının ardından sahne üzerinde bisiklete binerek Samsunluları selamladı.

AVUKATLAR HAZIR OLUN

Avukatlara da seslenen İnce, "'Bazıları biz oyumuzu vereceğiz ama YSK'da bir numara olur mu?' diye soruyor. Avukat arkadaşlarım buradalar, cübbeleriyle gelmişler. Cübbelerinizi arabanıza koyun. Her an 24 Haziran'da sizi çağırabilirim. 50 bin avukatla YSK'ya gideceğiz hep birlikte" dedi.

Zerrin SOMUNCU, Tayfur KARA, Berk ASKAR