Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait İlkadım Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 20 yaşındaki Büyük, elinde paleti ve fırçalarıyla fırsat bulduğu zamanlarda yurtta boş bulduğu alanlarda, sıcak havalarda ise yurt bahçesinde şövalenin önünden ayrılmıyor.

İstanbul'da yaşayan iki çocuklu ailenin en büyüğü olan Merve, okul harçlığını çıkarmak için gösterdiği gayret nedeniyle yurt yönetiminin de takdirini topluyor. Yurt yönetimi bu nedenle Büyük'e resimlerini istediği yerde yapabilmesi için destek oluyor.

Merve Büyük, resim yapmayı çok sevdiğini, çocukluğundan beri resimle ilgilendiğini anlattı.

Güzel sanatlar fakültesi resim bölümünde okumak istediğini ancak ailesinin isteği ile işletme bölümünü seçtiğini söyleyen Büyük, "Kendimi bildim bileli resim yapıyorum. resim bölümü okumuyorum ama resim her zaman hayatımın içindeydi. İşletme bölümünü severek okuyorum. Ancak resim yapmak benim için ayrı bir tutku. Boş zamanlarımda mutlaka bir şeylerin resmini çiziyorum. Arkadaşlarımla konuşurken onların portrelerini çiziyor ve onlara hediye ediyorum. Sürekli talep gelmeye başlayınca yaptığım resimleri satmaya ve böylece para kazanmaya başladım." dedi.

Yurt bahçesinin her köşesini atölye gibi kullandığını ifade eden Büyük, en büyük destekçisinin ise yurt yöneticileri ve arkadaşları olduğunu vurguladı.

Büyük, şunları kaydetti:

"Hem okuyup hem de para kazanmaya çalışıyorum. Ailemden para istemiyorum. Babam işçi. Onlara yük olmak istemiyorum. Ailemden gerekli olmadıkça para istemiyorum. Kara kalem, yağlı ve sulu boya resimleri yapıyorum. Bazı arkadaşlarım portrelerini çizdiriyor. Bir resmi 50 ile 100 lira arasında yapıyorum. Ayda 500 ile 750 lira gibi para kazanıyorum. Ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. Tek isteğim okulumu bitirip topluma yararlı bir birey olmak."

Lisede okurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da portresini yapıp kendisine hediye ettiğini söyleyen Büyük, "Bu benim için çok büyük bir mutluluk ve onurdur." diye konuştu.

YURTKUR İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da işçi bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olan Büyük'ün harçlığını çıkarmak için gösterdiği çabayı takdir ettiklerini ve kendisini desteklediklerini ifade etti.