AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Haberaks TV'de katıldığı Artı İfade programında Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir'in sorularını cevaplandırdı. 24 Haziran'da yapılacak seçimlere hazır olduklarını ve çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Karaduman, 'Samsun'da kazanımlarımızı artırarak devam ettirme hedefimiz var. Seçimde yüzde 70 oy oranı istiyoruz. Önceki seçime göre en az yüzde 5 oy artışı bekliyoruz. Samsun, AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza olan güvenini her seçimde gösterdi. Şehrin bakanının olmasının büyük avantajı var, bundan sonraki dönemlerde de umarım bakanlarımız olur' şeklinde konuştu.

RAMAZANDA YOĞUN PROGRAM

Dinamik bir parti teşkilatına sahip olduklarını vurgulayan Karaduman, 'Bir seçimin bitmesiyle diğer seçime hazırlanan bir partiyiz, dolayısıyla dinamik bir teşkilata sahibiz. Erken seçimin açıklanmasıyla çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Tüm ilçelerimizde ramazan aylarında etkin çalışma yapıyorduk, bu sene biraz daha seçim yönünde de çalışacağız. En önemli çalışma alanımız iftarlar, her ilçede iftar programlarımız olacak. 21 Mayıs'ta açıklanacak milletvekili adaylarını heyecanla bekliyoruz. Adaylarımızı tüm ilçelerimizde dönüşümlü olarak değerlendireceğiz' ifadelerini kullandı.

GENÇLER SANDIKTA OLACAK

Gençler konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok hassas olduğunu söyleyen Karaduman, 'Ben de AK Parti'de siyasete başlamış ve sonrasında bu göreve gelmiş biriyim. Gençler ülkenin ileriye taşınması konusunda önemli role sahip. Gençlik kollarında görev yapan 8 arkadaşımızı yönetim kurulumuza aldık. 2 aylık görev süremde en çok onların heyecanından yararlandım. 19 ve 21 yaşlarında kız kardeşlerimiz var. Türkiye genç nüfusu yoğun bir ülke, gençlerin seçilme yaşının düşürülmesi çok önemli. Meclis'teki genç milletvekili sayısı daha da artacak. Yönetimimizi daha fazla gençleştirerek bu genç nüfusa hitap etmeyi amaçladık. Samsun'da 3 bin sandığımızın her birinde en az bir genç arkadaşımız olacak. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız örneği, bizler de devam ettiriyoruz. Gençler bu şekilde görev aldıkça çalışma azimleri artıyor' diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI YENİKAPI'DAN BESLENDİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sergilenen yerli ve milli duruşun önemli olduğuna dikkat çeken Karaduman, '15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da oluşan yerli ve milli duruştan beslenen Cumhur İttifakı kuruldu. Partilerin menfaati bir kenara bırakılarak, ülke menfaatleri için kurulan bir ittifak. Yerli ve milli duruş sergileyen herkese kapılarımız açık. Bu duruş 24 Haziran'a da damga vuracak. Cumhurbaşkanımız ülkenin kaderi ve geleceği için erken seçim kararı alındı. Erken seçim kararıyla piyasalarda da rahatlama oldu. 24 Haziran'dan sonra güçlü bir başkan ve sistem olacak. Milletvekillerimiz kanun tekliflerini yapabilecek, daha fazla teknik çalışma içerisinde olacak. Yasama yeri olan Meclis eski konumuna geri dönecek' sözlerini kaydetti.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

Öte yandan teravih namazını Gaziosmanpaşa Mahallesi Merkez Cami'nde kılan İl Başkanı Hakan Karaduman, namaz sonrası Gaziosmanpaşa Mahalle halkıyla sohbet etti. "Tüm gayretimiz daha güçlü bir Türkiye'nin inşası içindir" diyen Başkan Karaduman, "Güçlü bir Türkiye için müreffeh ülkeler seviyesine çıkmış bir Türkiye için, üreten ve dünya ile yarış edebilen bir Türkiye için 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı güçlü bir Meclis ile birlikte sandıktan çıkarmak durumundayız. Bugün gelinen noktada genelde ülkemize, yerelde ise ilimize kattığımız değerler, yaptığımız projeler bizim teminatımızdır. Daha fazlasını yapabilmek için sistemin değişmesi gerekiyordu, sizlerin seçimleri doğrultusunda şükür ki parlamenter sistemin durağanlığından kurtulmuş olduk. Şimdi Cumhurbaşkanlığı sistemi ile dinamik bir yapıya kavuşan yönetim sistemimiz, ülkemizi hak ettiği yerlere taşıyacak hedeflerine daha emin ve sağlam adımlarla son sürat gitmesini sağlayacak' dedi.

Şükrü Berk ASKAR