Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Samsun Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi Konferans Salonu'nda yapılan genel kurula tek liste olarak giren Ali Yılmaz başkan seçildi. Genel kurula Genel Başkan Salman Hürkardeş de katıldı.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Genel kurulda söz alan Başkan Ali Yılmaz, ülkede 12 milyon emeklinin olduğunu belirterek, "Emekliler olarak; maaşlarımızın insanca yaşayabileceğimiz bir seviyeye çekilmesi, yılda en az bir maaş tutarında ikramiye verilmesi, emekli maaşlarından vergi kesilmemesi, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım araçlarından ücretsiz seyahat etmesi, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanması ve ilaç, muayene ve tedavi ücretlerindeki her türlü katkı payının kaldırılması için mücadele edeceğiz" dedi.

EMEKLİLER EZİLİYOR

Genel Başkan Salman Hürkardeş ise emeklilerin hakları için çalıştıklarını ifade ederek, "Emekliler, hastane önlerinde katkı payı, ilaç parası, ameliyat parası gibi ücretlerle sağlık hizmetlerinde ezilmektedir. Sağlık sisteminin ticarethaneye dönüştüğü bir ülke haline geldik. Emeklilere yaptıkları zamlarla dalga geçen AKP iktidarına karşı, hayatın her alanında mücadele ettik, bundan sonra da çocuklarımızın geleceği için, insanca bir yaşam kurmak için mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Genel kurulda seçilen yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Ali Yılmaz (başkan), Muammer Keskin, Erkan Soydaş, Hamdi Özdemir, Nahide Algan, İzzet Hayri Özener, Haydar Avcı.

Barış BUDANOĞLU