İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından geleneksel hale getirilen Komşu İftarları, ramazanın 4'üncü gününde adresi Adalet Mahallesi Bursa Caddesi'nde düzenlendi. Hava muhalefetine karşı her türlü önlemin alınarak sokak boyunca kurulan çadırlarla vatandaşlar ağırlandı. İftara, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi meclis üyeleri, İlkadım Belediyesi birim müdürleri, İlkadım Mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

GÖNÜLLER BİRLEŞTİ

Komşu İftarları programına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Bursa Caddesi'ni doldurdu. Her akşam farklı bir mahallede kurulan komşu iftarlarında ezan okunmadan önce vatandaşlarla görüşerek ramazan ayını tebrik eden Başkan Tok, herkesin aynı sofra etrafında bir araya geldiği komşu iftarlarının kardeş iftarına dönüştüğünü ve gönüllerin birleştiğini dile getirdi.

BİRLİKTELİK BAŞARIYI GETİRİYOR

İlkadım'da yaşanan başarılı dönemin birlik ve beraberliğe bağlı olduğunu belirten Tok, 'İlkadım altın çağını yaşarken her zaman değerli hemşehrilerimizle birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz en büyük gücümüz oluyor. 24 Haziran seçimlerine yaklaşırken de ülke olarak daha güçlü Türkiye için bir aradayız. Geçtiğimiz 4 yıla baktığımızda gelecek 100 yıla imza atacak eserler yaptığımızı görüyoruz. İlkadım'da yıllardır çözülemeyen sorunlara modern çözümler getirdik ve Samsun'a değer katacak eserler ortaya koymayı amaçladık. Yaptığımız her proje Samsunumuza hizmet edecek' şeklinde konuştu.

OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ

İftar buluşmasında İlkadımlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Milletvekili Köktaş, 'İftar sofralarımızı, evlerimizde veya böyle sokaklarımızda kurarken dünyanın birçok yerinde iftar sofrası kuramayan veya oruçlarını top ve mermilerin gölgesinde açan Müslümanlar var. Rabbim en kısa zamanda onlara da huzurlu bir ortam yaşatmayı nasip etsin. Bizler bu huzuru en başta canlarını bu vatan için vermiş şehitlerimize borçluyuz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Öte yandan 17 yıllık istikrarın siz değerli hemşehrilerimizle omuz omuza devam ettiği ülkemizde çok önemli bir dönemece geliyoruz. Bundan önce 15 Temmuz'da nasıl omuz omuza ve sırt sırta mücadele ettiysek, 24 Haziran'da da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşı birlik olmuş şer güçlerle de aynı şekilde mücadele edeceğiz' diye konuştu.