Hayrat İnsani Yardım Derneği Kocaeli Bölge Temsilciliği ve Uluslararası MAA İslami Yardım Derneği, Doğu Guta'ya gönderilmek üzere hazırladığı yardım tırı düzenlenen törenle Kocaeli'den Suriye'ye uğurlandı. Kocaeli'nin tüm ilçelerinde toplanan yardımlar Gebze'de gerçekleştirilen törenin ardından dualarla yola çıktı. Törene katılan Kocaeli Hayrat Yardım Derneği Temsilcisi Şükür Çakır, Doğu Guta'da yaşananların kendini derinden etkilediklerini söyleyerek, 'Ümmetin kanayan yaralarından biri olan komşumuz ve kardeşimiz Suriye halkı için, özellikle Doğu Guta'dan tehcir edilen ve mülteci kamplarına yerleştirilen kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenledik' dedi.
Suriye'ye yönelik insani yardımların devam ettiğini ifade eden Çakır, 'Doğu Guta'da ki masum insanlara göndereceğimiz bu tırın içinde özellikle Un, Yağ, pirinç, mercimek gibi temel ihtiyaç malzemelerden oluşturulmuş gıda kolilerimiz var. Bu Mübarek Ramazan gününde kardeşlerimize bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına gönderiyoruz, bize destek veren tüm Kocaeli halkına çok teşekkür ediyorum. Allah yapılan yardımları makbul ve kabul eylesin' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin bin 512. yardım tırı olarak hazırlanan yardım tırı, dualarla uğurlandı.