Özel Matematik Fen Bilim Anadolu Lisesi'nde (MAFEN) mezuniyet töreni düzenlendi. Dünya Wedding Port'ta düzenlenen 4. mezuniyet törenine Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmen, öğrenci, veli ve yakınlarından oluşan kalabalık ve coşkulu bir davetli topluluğu katıldı.

BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR

Tören, Özel Matematik Fen Bilim Anadolu Lisesi Kurucusu Güner Aydemir'in konuşmasıyla başladı. Aydemir, 'Öğrencilerimizin bizlerden aldıkları eğitim ile doğruyu savunan avukatlar, adil karar veren hakimler, Hipokrat yeminine bağlı doktorlar, çalışmaları ile uluslararası başarılara imza atan mühendisler, diğer meslek gruplarında uzman bireyler olarak yerlerini alacaklarına inanıyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün izinde ilelebet laik Türkiye Cumhuriyeti'nin koruyucuları ve savunucuları olacaklarına inancımız tam. Başarılarımıza katkı sağlayan özverili, çalışkan, idealist idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkürü bir borç bilirim' dedi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE

Törende okul birincisi Selin Demirel plaketini ve çiçeğini, Kurucu Güner Aydemir'den, okul ikincisi Özge Yaren Akın, Kurucu Temsilcisi Adeviye Arslan Mert'ten, okul üçüncüsü Busenur Filiz, Okul Müdürü Naci Çılgın'dan aldı. Daha sonra idari kadro ve öğretmenler, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

BÜYÜK GURUR

Mezun olan öğrenciler, hayat yarışının şimdi başladığını dile getirerek, okullarını başarılı ve iyi bir şekilde temsil edeceklerine inandıklarını ve bu gururu yaşatmaya devam edeceklerini dile getirdi. Diplomalarını alan mezunlar, hep bir ağızdan mezuniyet yeminlerini etti. Mezunlar, 'Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız' dediler.

Sonrasında öğrenciler, mezuniyet pastalarını kesip, keplerini havaya fırlatarak geleceğe ilk adımlarını attılar. Tören bitiminden sonra tüm misafirler DJ eşliğinde eğlenerek, unutulmaz bir akşam yaşadı.